2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Metin: İstifalar münferittir

AKP Bolu İl Başkanı Fatih Metin, 20. Dönem Isparta milletvekili olan Erkan Mumcu’nun Kültür ve Turizm Bakanlığı görevinden ve AKP’den istifasını değerlendirdi. Metin, Erkan Mumcu’nun istifasını sadece şahsi değerlendirmesi olarak nitelendirirken, “Mumcu’nun görevinden ve partiden istifası, kendisinin tercihidir. Bu istifanın ne hükümette ne de parti içerisinde bir sıkıntısı olmamıştır. Münferit bir hadise sonucunda vermiş olduğu karardır” dedi.

"Mutlak bir uzlaşma var"

AKP Bolu İl Başkanı Fatih Metin, Erkan Mumcu’nun da istifasına sebep olan görüş ayrılıklarına yorum getirerek, “Bizde mutlaka her konuda mutlak bir uzlaşma vardır. Partimiz içerisinde geniş görüş ayrılıkları yoktur. Her partide de olduğu gibi görüş ayrılıkları olabilir ancak bizim partide bu ayrılıklar o kadar geniş değildir” şeklinde konuştu. Konu ne olursa olsun bir uzlaşmaya varıldığını vurgulayan Metin, “Parti içerisinde hep beraber bir uzlaşmaya varılır. Mesela, belediye yerel seçimlerinde bir istifa yoktur. Türkiye’nin gündemini alakadar eden bir görüş ayrılığımız da olmamıştır. Türban konusunda ve SSK’ların Sağlık Bakanlığı çatısı altında toplanma konusunda da Genel Başkanımız Tayip Bey’in söylediklerine aykırı bir görüş çıkmamıştır. Onu herkes seviyor ve sayıyor. Onun söylediği görüşe de parti içerisinde saygı duyarız” diye konuştu.

"Yeni bir güç gerekir"

Erkan Mumcu’nun dışında parti içerisinden herhangi bir kopmanın olmayacağına değinen AKP Bolu İl Başkanı Fatih Metin, “Partiden kopmaların olabilmesi için yeni bir gücün olması gerekir. Bu güçte şu anda yoktur. O nedenle partiden yeni bir kopma beklemiyoruz. AKP tabanı oturmuş ve geniş bir partidir” dedi

Yasin Ercan-Kenthaber/Bolu
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 10:55:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?