8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

Milli atıcı kulübünü suçladı

Milli atıcı Neslihan Özkan, 4 yıldır atıcılık sporu ile uğraştığını belirterek, ’’Bağlı olduğum kulüp bonservisimi vermediği için bugün Manisa’da yapılacak olan Skeet Kulüpler arası Türkiye Şampiyonası’na katılamadım. Kulüp Başkanı bonservisimi yarışmaya katılmamı önlemek için vermedi’’ iddiasında bulundu. Özkan, bağlı olduğu Köroğlu Atıcılık Kulübü’nün başkanının kendisi ve arkadaşı milli atıcı Sevcan Şafak’ı cezalandırdığını öne sürerek, "Geçen Temmuz ayında Atıcılık Bolu İl Temsilcisi ile Düzce’de düzenlenen bir atıcılık müsabakasına gittik. Kulüp başkanımız bu olay nedeniyle bizi cezalandırmaya çalışıyor. Kulüp başkanını aradığımda, ’Size kulüp olarak ceza verdik’ dedi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne böyle bir evrakın ulaşmadığını öğrendim’’ diye konuştu.

Özkan, olay sonrasında Atıcılık Federasyonu Başkanı Metin Seroğlu’na da ulaştıklarını ve federasyon başkanının bonservisi olması halinde yarışmalara bireysel olarak katılabileceğini söylediğini ifade ederek, ’’4 yıllık spor hayatım boyunca kendimi bu spora adadım. Geçen yıl Gençler Skeet Balkan ikincisi, bu sene ise Büyükler Skeet Balkan üçüncüsü oldum. Atina’da olimpiyat seçmelerine katıldım. Kulübüm bonservisimi vermediği için yarışmalara katılamıyorum. Bu durum benim 2005’te Milli Takım’a girme puanımı olumsuz etkileyerek, şansımı azaltacak. Karşılaştığım bu engeller beni, ailemi ve havalı silahlar dalında yeni spor yapmaya başlayan kız kardeşimi olumsuz etkiledi. Türkiye’de spora çok fazla önemin verildiği bir dönemde yaşadıklarıma anlam veremiyorum’’ dedi.

Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Sertbaş, milli atıcının iddialarının doğru olduğunu söyleyerek, ’’Olayı öğrenince sporcuların bağlı bulunduğu kulübün başkanı ile konuştum. ’Bu iki sporcuya ceza verdik, göndermiyoruz’ dedi. Bu sözleri duyunca şok oldum. Başkana, ’Bunların cezası ne? Ne ahlaksızlık yapmışlar?’ dedim. Kendisine sporcuları şampiyonaya göndermesi için adeta yalvardım. Benim yalvarmaların fayda etmedi. Sporcuları ferdi lisanlarla şampiyonaya göndermek için federasyonla görüştüm. Sporcuların bu şekilde müsabakaya katılmaları halinde 2 yıl boyunca hiçbir kulüp müsabakasına katılamayacağımı öğrendim. Ayrıca bu durumda milli takım sporcusu olma şansları da azalıyor. Bu sporculara spor kamuoyunun sahip çıkması lazım’’ diye konuştu.

iha-bolu
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2004 Cumartesi 14:52:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?