2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Öğrenciye tutuklatma tehditi

3 Mayıs 1998 gecesi öldürülen Kenan Mak’ı anmak için A.İ.B.Ü. İktisat Fakültesi’nde toplanan bir grup sol görüşlü öğrenci tören düzenledi.

Anma töreninin izinsiz yapılmasından dolayı yönetimle sorun yaşayan üniversiteli gençler ile
Rektör Yardımcısı Gül Tiryakisönmez ve Tekin Babaç arasında yer konusunda küçük çapta münakaşa yaşandı. Bu arada Tiryakisönmez’in bir öğrenciyi tutuklatmakla tehdit ettiği gözlerden kaçmadı.

Öğrenciler fakülte binasından çıkarılırken karşıt görüşlü bir grup öğrencinin törenin yapıldığı yere gelmesi ve töreni düzenleyen öğrencilere karşı sergilediği tutum nedeniyle gerginlik yaşandı. Dışarıya çıkartılan sol görüşlü öğrencilerden bir tanesi, kafasına isabet eden taş nedeniyle hafif şekilde yaralandı

Sloganlar eşliğinde yapılan basın açıklamasında “Başka Kenan’larında öldürülmemesi için tek vücut olduğumuzu bildirmek ve İnadına Kenan’lar yaşayacak, hepimiz birer Kenan’ız demek için bugün buradayız. Bu infazı gerçekleştiren öğrencilerin okulumuz tarafından korunmasını ve mezun edilmesini kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.
Şarkılar ve türküler söyleyerek dağılan grup, başka bir olay çıkmadan törene son verdi

Mert Uğurlu-Kenthaber/Bolu
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2005 Salı 16:05:07
Güncelleme :3 Mayıs 2005 Salı 16:10:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
umut seniz IP: 85.105.10.xxx Tarih : 9.05.2005 14:01:15
Düşünün ki bir öğretim görevlisi kendi öğrencisini tutuklatmak istiyor. Bu okulda katilde okul bitirir, çetecide.. Ne de olsa hepsi aynı yoldan gelmiş. Ben Bolu Meslek yüksek okulu mezunuyum yukarıdakiler büyük çete aşşagıdakiler küçük çete değişen sadece insanların daha da duyarsızlaşması.