2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Okul bahçesinde tarih hazinesi

Bolu’nun Gölyüzü Mahallesi’nde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu’nun bahçesinde temel kazısı sırasında ortaya çıkan tarihi eserlerin yerinde korunmasına karar verildi ve okul bahçesinde kurtarma kazısı çalışmaları başlatıldı.

Temel kazısı sırasında tarihi eser bulunması üzerine Bolu Müze Müdürlüğü tarafından okul bahçesinde kurtarma kazısı çalışmaları başlatıldı. Bu çalışmalarda bulunan yapı, yol ve kanal kalıntılarının, bulunduğu seviyenin, yıkılmış olan okul binasının yaklaşık iki buçuk metre kadar altına inilerek yok edilmiş olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, "Bilindiği gibi Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle bölgede kazı yapıldı. Kazı sırasında bazı arkeolojik belirttiler çıkınca, kazı bu haliyle durdurulmuş oldu ve karar raporu hazırlandı. Karara göre ise mevcut okul yıkılarak, mevcut alana bina yapılmasının uygun görüldüğü bildirildi. Biz de 2005 yılı itibariyle hazırlıklarımızı başlattık. Bakanlıktan gelen yazı doğrultusunda da kazılarak arkeolojik belirtiler bulunan yerin üzerinin yeniden kapatılarak korunmasına karar verildi. Okul bahçesinde çıkan eserler doğrultusunda, kalıntıların bulunduğu bölge, 1. derece arkeolojik sit alanı kabul ediliyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2005 Çarşamba 17:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?