2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Okul müdürlerini rahatlatan açıklama

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, 5 yıllık süreyi dolduran okul müdürlerinin görev yerlerinin değiştirilmesi ile ilgili olarak, "Başarılı olan okul müdürleri yerinde kalacak" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 5 yıllık görev süresini dolduran okul müdürlerinin görev yerlerinin değiştirileceği yönünde yapılan açıklama üzerine, Bolu’daki okul müdürlerinin tedirgin olduğunu söyleyen Ecevit, başarılı olanların yerinde kalacağını ifade etti. Eğitim sıralamasında Türkiye 75.’si olan Bolu’da, Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit’in açıklaması okul müdürlerini rahatlattı. Ecevit, okul müdürlerinin rahat olmasını isteyerek, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından böyle bir uygulama başlatıldı. Ancak 5 yılını dolduran müdürlerin muhakkak yer değiştireceği şeklinde bir durum yok. Müdürler, başarısız olduğu takdirde yer değiştirecek. Bakanlık tarafından uygulanan yönetmeliğin de esprisi bu zaten. Okul müdürlerinin başarılı olup olmadıklarını ise kamuoyu ile birlikte değerlendireceğiz. Okul müdürlerimiz rahat olsunlar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 17:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
duyarlı bir veli IP: 88.224.44.xxx Tarih : 13.06.2006 18:31:32
okul müdürlerinin 5 yıllık görevini tamamladıktan sonra bence başarılı veya başarısız başka okulda görev yapması eğitimde kaliteyi getirir. çünkü gideceği okula yeni taze kan getirecektir. ancak 5 yıldan sonra müdürler gereken disiplini artık sağlayamamaktadırlar. bu bizim okulda böyledir. okul müdürlerinin 5 yıldan sonra değişmesi en çok şirinevler velilerini sevindirmiştir. inşallah diyorum.bu yasayı cıkarandan allah razı olsun.