2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Oran'dan 'erken seçim' iddiası

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) eski Başkanı Umut Oran, teşvik verilen il sayısının artırılması, 15 ile üniversite sözü verilmesi ve öğrenci affının, başbakanın bir erken seçime hazırlandığını gösterdiğini söyledi.

Umut Oran, Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Bolu’daki Domino Tekstil Fabrikası’nda düzenlediği basın toplantısında, Çin’e karşı bütün dünyada önlemler alındığını belirterek, "Sektör, alınması gereken önlemler konusunda üzerine düşeni yapıyor. Siyasi irade ise Türk tekstil ve hazır giyim sektörünün korunması konusunda 2005 yılında yeterli tedbirleri alamadı. Türkiye’nin sektörel olarak en fazla ihracat payı olan AB pazarı, böyle giderse tamamen Çin’in eline geçecek. Çin, bütün dünya pazarlarındaki payını artırdı ve artırmaya devam ediyor. Bizler Çin tehdidini sürekli olarak uluslararası temaslarımızda dünya ülkeleri ile paylaşarak, tedbirler alınması yönünde girişimlerde bulunuyoruz" dedi.

Çıkartılan Teşvik Yasası’nı da eleştiren Oran, çıkartılan yasa ile kardeş kentlerin birbirine düşman yapıldığını ileri sürerek, "Örneğin Bolu ve Düzce, kardeş iki kent olmasına ve deprem felaketlerini birlikte yaşamalarına rağmen Düzce teşvik kapsamına alınırken, Bolu bunun dışında bırakıldı. Hatta Bolu Türkiye’nin ikinci zengin ili ilan edildi. Bu nedenle Bolu’da yaşayan insanlar DİE’ye tespit davası bile açtı. Ben sayın Başbakanın IMF’nin itirazlarına rağmen 13 il daha eklemesini yanlış buluyor ve eleştiriyorum. Bana göre, teşvik verilen il sayısının artırılması, 15 ile üniversite sözü verilmesi ve öğrenci affı sayın başbakanın bir erken seçime hazırlandığını gösteriyor. Yapılan şey tamamen popülizm. Sayın başbakanın politikası 17 Aralık süreci sonrasında tamamen bir erken seçime göre şekillenmeye başladı" diye konuştu.

Oran, Bolu’da 8 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde kendisinin de Bolu Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde adaylığının gündeme geldiğini hatırlatarak, "Bugüne kadar benim başkanlığa adaylığım söz konusu değildi. Bu hafta kentte yaşayan iş dünyasından gelen yoğun baskı ve istekler doğrultusunda ticaret odası meclisine aday olmaya karar verdim. Meclis şekillendikten sonra uyumlu bir çalışma ortamı bulursam başkanlık konusundaki kararımı kamuoyu ile paylaşacağım. Amacım Bolu’nun yaşadığı sorunların çözümüne sektörde ve iş dünyasındaki tecrübemi paylaşarak katkıda bulunmak. Kentte her zaman hizmete hazırım. Bolu’ya hizmet için mutlaka bir kimlik sahibi olmak zorunda değiliz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 17:46:20
Güncelleme :25 Şubat 2005 Cuma 17:48:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?