3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Otobüs uçuruma yuvarlandı

Ankara-Bolu il sınırında, yolcu otobüsü ile kamyonun çarpışması sonrasında otobüs takla atarak uçuruma yuvarlandı. İlk belirlemelere göre 29 kişi yaralandı.

Ankara-Bolu il sınırında, yolcu otobüsü ile kamyonun çarpışması sonucu, ilk belirlemelere göre 29 kişi yaralandı. AA muhabirinin aldığı bilgilere göre, E-80 otoyolunun Bolu-Ankara il sınırında, Selahattin Güneş yönetimindeki 27 AY 047 plakalı yolcu otobüsü, Ankara yönüne giden Mesut Başlı'nın kullandığı 33 PU 447 plakalı kamyona arkadan çarptıktan sonra yoldan çıkarak takla attı ve uçuruma yuvarlandı.

Yoldan geçen sürücüler, yaralıların bir bölümünü, kendi imkanlarıyla uçurumdan yukarı çıkardılar. Kaza yerine Bolu'dan gönderilen 5 ambulans yetersiz kalınca, Ankara'dan da ambulans istendi. Kazada yaralanan 29 kişi, Bolu, Gerede ve Ankara'daki hastanelere kaldırıldı. Gerede Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların tedavileri, acil serviste yeterli sedye bulunmadığı için koridorlarda yapıldı.

Kazadan sonra Gerede Devlet Hastanesi'ne getirilen otobüs sürücüsü Selahattin Güneş, kazada kusuru olmadığını belirterek, ''Ben normal yolumda giderken, önümdeki kamyonu son anda fark ettim. Kazanın olduğu nokta çok karanlık olduğu için, kamyonu önceden fark edemedim. Çok üzgünüm'' dedi.

Kazada yaralanan Engin Tokgöz adlı vatandaş ise Fransa da yaşadığını ifade ederek, ''Buraya yakınlarımı ziyarete gelmiştim. Kaza öncesinde yolcuların büyük bölümü film izliyordu. Çok güçlü bir çarpma sonrasında uçuruma yuvarlandık'' diye konuştu. Kazanın olduğu mevkide polis ve jandarma ekipleri, trafiği kontrollü olarak sağlıyorlar.

AA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 01:51:13
Güncelleme :6 Ağustos 2005 Cumartesi 17:49:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferhat gündüz IP: 85.98.65.xxx Tarih : 8.08.2005 15:58:51
bu kazada hayatını yitiren arkadaşımız zeyni çelik'i hiçbir zaman unutmadık unutmayacağız allahtan rahmet ailesine baş sağlığı diliyoruz mardin/nusaybinliler