2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Rektöre afişli kınama

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katıldığı İzzet Baysal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi temel atma törenine iştirak etmeyen Rektör Yaşar Akbıyık’a BTSO’dan afişli kınama geldi.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katıldığı İzzet Baysal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi temel atma törenine iştirak etmeyerek tepkisini gösteren, İzzet Baysal Üniversitesi Rektör’ü Yaşar Akbıyık ve Tayyip Erdoğan’ı Bolu’ya davet eden İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, gerginliğin ortadan kaldırılması ve konunun unutulması yönünde ortak karar almışlardı.

Alınan bu kararı kulak arkası ederek, günler sonra kınama bildirisi yayınlayan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabahattin Yamaner, hazırladığı “İzzet Baysal Vakfı’na, Üniversitemize ve Bolu’ya zarar vermeye kimsenin hakkı yoktur” ve “Başbakan’a İzzet Baysal ve vakfına, üniversitemize ve Bolu’ya saygısızlık yapanların bilim adına verebilecekleri bir şey kalmamıştır” ibareleri taşıyan, bin adet kınama afişinin esnaflara dağıtılacağını söyledi.

Dün yapılan basın açıklamasında konuşan BTSO Başkanı Sabahattin Yamaner, Artık Bolu’nun daha fazla zara görmemesi için herkesin kendine yakışır olgunlukta davranması gerektiğini sözlerine eklerken “Rektör Yaşar Akbıyık’ın Başbakan’a karşı tutumunu desteklemiyoruz. Başbakan Bolu’ya İzzet Baysal Vakfı’nın davetlisi olarak gelmiştir. Bolu’ya daha önce birçok siyasi gelmiştir ve gelen siyasilerin hiç birine bu şekilde davranılmamıştır” şeklinde konuştu.

Vakfın eserlerine koruma konusunda hassas olduklarını ve bu konuda duyarlılık gösterdiklerini söyleyen BTSO Başkanı Sabahattin Yamaner kınama metnini Cumhur Başkanlığı’na, YÖK Başkanı’na, üyelerine ve denetçilerine yolladıklarını ifade ederek “Başbakan Bolu’ya ziyaretini İzzet Baysal’ı anma törenlerinde gerçekleştirdi, başka bir tarihte de gelebilirdi. Amacımız Başbakan’a isteklerimizi bildirmekti fakat bu durumdan dolayı fırsat bulamadık Rektör’ün bu tutumunun Bolu’ya zarar verdiğini düşünüyoruz” dedi.

Kınama için geç kalınıp kalınmadığına dair sorulan sorulara cevap veren Yamaner şu şekilde konuştu:

“Biz siyasi bir kuruluş değiliz. Buraya geldiğimiz zaman BTSO kimliğimiz olur üzerimizde. Ben tek başıma, yönetim kurulumuza danışmadan bir karar veremezdim. Yönetim kurulumuzdan çıkan karar ise kınama kararıdır. Bu afişlerin bastırılıp dağıtılma kararı da yönetim kurulumuz tarafından alınmıştır.”

Mert Uğurlu-Kenthaber/Bolu
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 13:39:53
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 16:47:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?