2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

SP: Sözler tutulmuyor

Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Abdullah Uzun yaptığı basın açıklamasında AKP hükümetini iktidara geldiği süre içerinde izlediği ekonomik çizgi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Abdullah Uzun, AKP hükümetinin olumsuz verilere rağmen ekonomide pembe tablolar çizdiğini belirtirken, işsizlik düzeyinin artışına da değindi. Uzun; “Aralık 2004 – Ocak 2005 dönemine ilişkin işsizlik oranını %11,5 olarak açıklanmasına rağmen gizli işsizler ve resmi işsiz olan 2,7 milyon insan göze alınırsa bu sayı %20’lere ulaşmakta” dedi.
Abdullah Uzun; “İktidara gelen AKP hükümeti bizden üç sene istemişti. Demokrasinin sonucu olarak meclis sandalye sayısının 3’te 1’ine sahip olan AKP, acil eylem planlarıyla üç yıl sonucunda ekonomi üzerinde olumlu gelişmelerin gözleneceğini ifade etmişti” diye konuştu.

Ülke ekonomisi üzerinde değişikliklerin olduğunu fakat bunların iyi yönde olmadığını ve iktidarın verdiği sözleri tutamadığını belirten Uzun; “ Mazot fiyatları en fazla 1 dolar olur derlerken şuan 2,5 dolar civarına dayandı. Çiftçinin yüzü gülecek ifadesinde bulunurlarken şimdi ise köylünün attığı taş kuşu bile ürkütmüyor. Patates eken köylü ekse bir dert toplasa bir dert. Esnafında yüzünün güleceğini vaat ederlerken şimdi ise ek vergiler ve buda yetmiyormuş gibi artan ÖTV ile esnaf siftahsız kepenk indirmeye alıştı” dedi.

İstihdamın artmasını beklerken hükümetin elindeki fabrikaları harç mezat satışa çıkardığını vurgulayan Saadet Partisi Bolu il Başkanı Abdullah Uzun; Hükümet “istihdamı artırmak yerine elindeki fabrikaları haraç mezat satarak işsizler ordusu oluşturuyor. İş isteyen gençler özel sektöre yönelmelerine rağmen elleri boş dönüyorlar. Çünkü özel sektörde içler acısı kapatan kapatana.”diye belirtti.

Hiçbir hükümetin pembe, suni, şişirilmiş balonlar ve rakamlar üzerinde duramayacağını belirten ve AKP hükümetine seslenen Uzun; “Gerçek olmayan şişirme rakamlarla oluşturulan ekonomiyi birde çarşıda pazarda görün. Gidin esnafla konuşun işte o zaman gerçek ekonomiyi göreceksiniz” dedi.
Mert Uğurlu-Kenthaber/Bolu
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2005 Cuma 11:43:44
Güncelleme :29 Nisan 2005 Cuma 12:41:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?