3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Tarihi çöpe atmayın

TARİHİ ÇÖPE ATMAYIN

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde faaliyet gösteren Mudurnu Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği Başkanı Necdet Akay, "Çöpe atılan tarihi objelere acıyorum" dedi.

Akay, bir tesadüf eseri çöp konteynırı yanında bulduğu tarihi fotoğraf makinesini son anda fark ederek derneğe kazandırmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Akay, "Mudurnu ilçemizde kurduğumuz dernek binamızda ilçeye ait eski eşyaları sergiliyoruz. Sürekli etrafımızdaki insanlardan evlerinde kullanmadıkları eski eşyalarını getirmelerini istiyoruz. Eski eşyaları çöpe atmak yerine bize getirmelerini istiyorum" dedi.

Eski eşyaları sergileyerek Mudurnu tarihine ışık tuttuklarını belirten Akay, "İnsanlar 1900'lü yılların başlarında Mudurnu ve çevresinde kullanılan bu eşyaları gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar" diye konuştu.

Dernek olarak kiraladıkları Tarihi Armutçular taş binasının üst katının artık kendilerine yetmediğini ifade eden Akay, "Dernek olarak Mudurnu ilçemizi tanıtmak için daha geniş mekanlara ihtiyacımız var" dedi.

TARİHİ ÇÖPE ATMAYIN
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2010 Perşembe 17:20:03
Güncelleme :25 Kasım 2010 Perşembe 22:59:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?