2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Toplu konut için arazi bulundu

AKP Bolu Milletvekili Metin Yılmaz, Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Bolu’da yapacağı çalışma için aranan arazinin bulunduğunu ve gerekli devrin de gerçekleştirildiğini söyledi.

Yılmaz, "Karayolları prefabriklerinin bulunduğu alan için yapılan görüşmeler sonuçlandı. Arsanın devri TOKİ’ye gerçekleştirilerek, yapılacak projelerin önü açılmış oldu" dedi.

AKP Bolu Milletvekili Metin Yılmaz, vatandaşların uzun zamandır beklediği TOKİ ile ilgili yaşanan son gelişmeleri açıkladı. TOKİ’ye arsa bulunması için sıkıntılar yaşadıklarını belirten Yılmaz, "Uzun zamandır gündemimizde olan toplu konut çalışmalarına start veriyoruz. Bolu’daki konut ihtiyacını göz önünde bulundurarak TOKİ Başkanı’nı ziyaret etmiş ve bu ziyarette taleplerimizi iletmiştik. O zamandan beri hem Toplu Konut İdaresi, hem de biz arazi arayışı içerisindeydik. Takdir edilir ki, Bolu’da hazine arazisi imkanları kısıtlı. Hem şehre yakın, hem de konut için uygun arazi bulmakta güçlük çekmekteydik" diye konuştu.

Uzun arayışlar ve çalışmalar sonucunda TOKİ’ye gerekli olan arsa devrinin gerçekleştirildiğini belirten Yılmaz, "Bu konuda dikkat çeken en iyi bölge Karayolları Genel Müdürlüğü mülkü olan Karayolları Prefabrikleri’nin bulunduğu araziydi. Fakat bugüne kadar Karayolları ile TOKİ arasında fiyat konusunda bir türlü anlaşma sağlanamadı. Bolu milletvekilleri olarak Bayındırlık Bakanlığı bünyesinde yaptığımız girişimler sonucunda anlaşma noktası bulduk ve söz konusu arazinin TOKİ’ye devri gerçekleşti. Artık projenin hazırlanarak inşaatın başlaması için çalışmalar yapılmaktadır. Bu yaz aylarını iyi değerlendirerek halkımıza kısıtlı da olsa toplu konut imkanı sağlayabilmek arzusundayız. Konutların sayısı, özellikleri, şartları önümüzdeki zaman içerisinde Toplu Konut İdaresi tarafından bildirilecektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2005 Pazartesi 16:10:51
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 14:19:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ADILOZCAN IP: 81.215.11.xxx Tarih : 30.05.2005 22:31:59
toplu konut yapımı ne zaman başlayacak ve ne zaman bıze duyurulur benım