3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Türk Eğitim-Sen'den 'sözleşmeli' tepkisi

Türk Eğitim-Sen Bolu Şube Başkanı Fikret Başar, sözleşmeli personel alınımı istemediklerini belirterek “Son yıllarda iktidarın sözleşmeli personel alıımı hız kazanmıştır" diye konuştu.

2004 yılında 14.bin sözleşmeli personel alındığını ifade eden Başar, bu yıl 30 bin sözleşmeli öğretmen alımının planladığını söyledi.

M.E.B'in 30 bin sözleşmeli öğretmene karşılık, kadrolu öğretmen sayısını 10 bin 509 la sınırlandırdığını hatırlatan Başar şöyle konuştu:

"Atanmayı bekleyen 190 bin öğretmen adayı dururken, sözleşmeli öğretmen alımı konusundaki ısrarlı tutum, hem hukuka hem de insan haklarına aykırıdır. Bakanlık ihtiyacını sözleşmeli öğretmenle değil kadrolu öğretmenle karşılamalıdır”

İş güvencesi olmayan ve baskı altında tutulan kadrolarla Türk Milli Eğitimini geleceğe taşımak mümkün olmadığını sözlerine ekleyen ve konuyla ilgili yasal haklarını kullanacaklarını belirten Fikret Başar; “Sözleşmeli personel alımı ile ilgili yasa tasarısı mevcut çalışanlar için iş güvencesi, atama, tayin, görevde yükselme gibi konularda kazanılmış hakların kaybedileceği endişesini doğurmaktadır. Bu tasarı aynı zamanda Milli Eğitimin özelleştirilmesi, çalışan personelin kanuni dayanağının elinden alınması, yandaş kayırmacılık anlayışına prim verilmesi anlamına gelmektedir. M.E.B’ in yapmış olduğu bu uygulamalar tamamen hukukuzdur ve anayasal hakların çiğnenmesi anlamına gelmektedir” dedi.

Mert Uğurlu-Kenthaber/Bolu
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2005 Cumartesi 16:14:28
Güncelleme :7 Mayıs 2005 Cumartesi 16:20:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?