2
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Yangına hazırlık tatbikatı alkış aldı

Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri çeşitli kurum ve okullardaki yangın tatbikatları düzenliyor. Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün, eğitim ve öğretim çalışmaları çerçevesinde dün Bolu Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi’nde öğrencilere yönelik görsel ve pratik bilgilerden oluşan bir tatbikat gerçekleştirildi.

Hazırlanan platformdaki alevi önce görevli itfaiye erleri, daha sonra okul öğrencileri itfaiye erlerinin nezaretinde söndürdü.

Binanın en üst katında mahsur kalan iki öğrenciyi tatbikat senaryosu gereği merdivenli yangın aracıyla kurtaran itfaiye erlerini, okul bahçesinde tatbikatı izleyen kalabalık öğrenciler alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundular.

Okul bahçesinde kalabalık bir öğrenci grubuna açıklamalarda bulunan Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürü Erol Yavuz, insanlar tarafından müdahale edilemeyen ateşin yangın olduğunu söyleyerek, öğrencilerden yangın konusunda bilgili olmalarını ve yangın esnasında asla paniğe kapılmamalarını istedi.

Yangının başladığı ilk anda vakit geçirilmeden itfaiyeye haber verilmesini isteyen Yavuz, geçen her saniyenin öneminin altını çizerek, tahliye esnasında kişinin bilgi ve becerisinin hayat kurtarmada en etkili faktör olduğunu belirtti.

İkinci aşamada ise, kapalı salonda bilgisayar ortamında hazırlanan “Görsel Yangın Oluşumları” filmi öğrencilere izlettirildi. Tatbikatlar hakkında bilgi veren İtfaiye Müdürü Erol Yavuz; “Bu tür eğitici ve öğretici tatbikatlarımız çeşitli ortamlarda devam edecek. Halkımızı yangın konusunda bilinçlendirerek, oluşabilecek can ve mal kayıplarını en aza indirmeye çalışıyoruz“ dedi

Yasin Ercan-Kenthaber/Bolu
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 10:24:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?