3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Yılmaz, rektöre açtı ağzını yumdu gözünü

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Meclisi’nde, "Bu rektör görevi bırakmalıdır" dedi.

11 Mayıs günü İzzet Baysal Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi temel atma törenine basın açıklaması yaparak katılmayan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı üniversiteleri siyasallaştırdığını iddia eden Rektör Prof. Dr. Yaşar Akbıyık’a, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın tepkisi sert oldu.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Şu ana kadar bir açıklama yapmadım, çünkü Belediye Başkanı olarak benim konuşmalarım siyasi olmadığı halde, birileri yanlış değerlendirebilirdi. Ancak şu andan itibaren Belediye Meclisi karar almıştır ve bana yetki vermiştir. Ben de şimdiden sonra yol haritasını açıklıyorum. Bugünden itibaren bütün siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri olmak üzere rektör ve üniversite yönetimi telin edilmesi için imza kampanyaları düzenlenmeli. Bu toplanan imzaları hem başbakana, hem YÖK’e, hem de cumhurbaşkanına gönderilmeli. Bolu’daki her esnaf ve vatandaş arabalarına, işyerlerine ’bu rektörü istemiyoruz’ diye yazı yazmalı. Bu rektör Bolu’dan gitmeli. Ben Belediye Başkanı olarak Bolulular’dan bunları istiyorum" dedi.

Konuşmasının sonunda çok net bir ifade kullanarak Belediye Meclisi’nden büyük alkış alan Alaaddin Yılmaz şu ifadelerle konuşmasını tamamladı:
"Bu Rektör Bolu’muza yakışmadığını kendisi anlamalı ve Bolu’da hiç kimsenin yüzüne bakamayacak konuma geldiğini bilerek görevini bırakmalıdır."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2005 Cumartesi 17:19:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?