3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Yollar genişliyor kanallar temizleniyor

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ’’Bugüne kadar vatandaşın rızası olmadan çalışma yapmadık’’ dedi. Yılmaz, Çıkınlar Mahallesi’nde Bolu Belediyesi ekiplerinin yaptığı yol genişletme çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yılmaz, hedeflerinin mahallerin tamamında vatandaşın günlük yaşamını kolaylaştırıcı yol çalışmaları yapmak olduğunu belirterek, ’’Bizim seçimlerden önce verdiğimiz ’çevreden merkeze doğru çalışacağız’ sözümüz doğrultusunda çalışmalarımıza hız verdik. Bu doğrultuda ağırlığı kentin kenar mahallelerine verdik’’ dedi.

Yılmaz, bugüne kadar vatandaşın rızası olmadan çalışma yapmadıklarına işaret ederek, ’’Çıkınlar mahallesinde yaptığımız yol genişletme çalışmaları esnasında bir vatandaşımızın itirazı oldu. Onlarla beraber çalışma yapılan alanı ziyaret ettik ve vatandaşlarımızın rızası olmadığı için onlara ait olan araziyi dokunmadık. Kısacası vatandaşın rızası olmadan çalışma yapmıyoruz. Onların gönlümü aldıktan sonra çalışma yapıyoruz’’ diye konuştu.

5 KİLOMETRE YOL AÇILDI

Yılmaz, İlkbaharın gelmesi ile birlikte hız kazanan yol genişletme ve kaldırım çalışmaları kapsamında 5 kilometre yol açtıklarını ve 10 bin bordür taşı döşediklerini hatırlatarak, şöyle konuştu: ’’Yaptığımız çalışmalarda mahalle muhtarlarının verdiği destek bizim için çok önemli. Muhtarlarımız çalışmalarımıza inanılmaz seviyede olumlu destek veriyor. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Çıkınlar Mahallesinde yapılan çalışmanın sonunda Ticaret Lisesinin olduğu noktaya kadar ulaşmayı planlıyoruz.’’

KANALLAR TEMİZLENİYOR

Öte yandan, Bolu Belediyesi, DSİ’ye bağlı Sulama Birliği Başkanlığı ile yaptığı ortak bir çalışmayla Borazanlar Deresi ve bu hatta bağlı sulama kanallarında temizlik çalışmalarına başladı.

Gölköy Barajı’ndan alınan su ile, Bolu ovasının sulamasında kullanılan kanallarda meydana gelen tıkanıklıkları gidermek ve Borazanlar Deresi’ni temizlemek amacı ile başlatılan çalışmalar, dün suyun kanallara verilmesiyle temizlik çalışmaları başladı.

Bolu ovasının sulamasında kullanılan 490 km. sulama kanallarındaki temizlik çalışmalarında şu ana kadar, Gölköy çıkışından Borazanlar Deresi kesişme noktasına kadar olan 10 km. alanda su ve makine gücüyle kaba temizliği yapıldı. Sabaha kadar akacak olan suyla da Borazanlar Deresi’nde biriken çöp ve tortuların kaba temizliği yapılmış olacak. Borazanlar Deresi boyunca kaba temizlik yapılarak, Gölköy’den suyu tekrar kesip ince temizliği yapılacak ve daha iyi bir hizmet verecek hale getirilecek.

Halkımızdan su kanallarına hiçbir şekilde çöp atmamaları ve pis su bağlantısı yapmamaları gerektiği ifade edilirken, derelere ve su kanallarına atılan pisliklerle sulanan bahçelerdeki sebze ve meyvelerin sağlıksız bir ortamda yetişmesine neden olduğu bildirildi.

Mert Uğurlu-Kenthaber/Bolu
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2005 Cuma 12:31:04
Güncelleme :2 Mayıs 2005 Pazartesi 10:46:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?