3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Asırlık öğretmenin gözyaşları

Bolu Abant İlköğretim Okulu öğretmenlerinden İsmail Karabaş ve öğrencileri, Öğretmenler günü nedeniyle 41 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan 100 yaşındaki Fatma Tuğ'u hasta yatağında ziyaret ettiler.

1975 yılında emekli olan 100 yaşındaki Fatma Tuğ, kendisi gibi öğretmelik mesleğini seçen öğrencisi İsmail Karabaş ve onun minik öğrencileri tarafından unutulmadı.

İsmail Karabaş ve minik öğrencileri kızının yanında yaşayan Fatma Tuğ'un hem elini öptüler hem de yanlarında getirdikleri çiçeği verdiler. Mustafa Kemal Atatürk'ün yetiştirdiği ilk öğretmenlerden olan Tuğ, özellikle minik öğrencilerin elini öperken duygulandı.

Tuğ, "Ben Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk öğretmenlerindenim. 1975 yılında, 41 yıl Türk eğitim-öğretim sistemine hizmet ettikten sonra emekli oldum. Kimi öğrencilerim benim izimden giderken, kimi öğrencilerimde çeşitli kurumlarda görevler aldılar.

Hayatta olan öğrencilerim zaman zaman beni ziyaret ediyorlar. Bu durum beni çok mutlu ediyor" dedi.

Kendini ziyaret eden minik öğrencilere 'Öğretmen olacak mısınız?' diye soran Tuğ, "Beni ziyaret eden öğrencim ve onun öğrencilerine çok teşekkür ediyorum.

Ben bu yaşıma kadar yaşadım. 100 yaşına girmiş biri olarak bu halime şükrediyorum. Öğrencimi bu gün kaşımda öğretmen olarak görmek benim için en büyük sevinç, onur ve şeref kaynağıdır.

Ben öğrencilerimi Atatürk devrim ve ilkeleri doğrultusunda yetiştirmeye çalıştım. Bu günde kendilerinden öğrencilerini bu şekilde yetiştirmelerini bekliyorum" diye konuştu.

Öğretmeninin elini öperek öğretmenler günü kutlayan Fatma Tuğ'un öğrencisi Abant İlköğretim Okulu Öğretmeni İsmail Karabaş, "Öğretmenim 41 yıl çalışarak, bizleri yetiştirdi. Vatan ve millet sevgisini aşıladı.

Kendisine minnettarım. Geçmişteki günlerimizi öğrencilerimize her fırsatta anlatıyorum. Bizlere aşılanan vatan ve millet sevgisini öğrencilerimize yansıtmaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

Ziyaret esnasında minik öğrenciler tarafından eli öpülen Fatma Tuğ'un mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Tuğ, göz yaşlarına güçlükle hakim oldu. Çocuklardan birisi Fatma Tuğ'a şiir okudu.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 09:59:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?