2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Barodan dev yatırım

Bolu Barosu, Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan ve Türkiye İş Bankası tarafından eksiden lojman olarak kullanılan yapıyı, eğitim merkezi olarak hizmete sokmak için çalışma başlattı.

Yılbaşından önce hizmete başlayacak olan eğitim merkezi sayesinde baro hizmetlerine kolaylık geleceğini vurgulayan Baro Başkanı Tuncay Alnıak, "Eğitim merkezine kavuşan ilk taşra avukatlarından biri olacağız" dedi.

Baro eski Başkanı Yener Bandakçıoğlu döneminde başlayan projeye hız veren Baro Başkanı Tuncay Alnıak, Bolu'ya çok önemli bir eğitim merkezi kazandırmak için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini söyledi.

Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan binadaki kiracıların tahliye edilmesinin ardından kolları sıvayan Baro Başkanlığı, 3 katlı binanın plan ve proje çalışmalarını tamamlayarak baro hizmetlerine kolaylık getirmeyi hedefliyor.

Eğitim Merkezi hakkında bilgiler veren Tuncay Alnıak, "Amacımız, binayı bir staj eğitimi, CMUK eğitimi ve adli yardım merkezi olarak meslektaşlarımızın hizmetine sunmaktır. Ayrıca meslek içi eğitimlerin yanı sıra genç stajyer avukat arkadaşlarımızın da eğitimini yapmak amacındayız. Binanın bir katını da lokal olarak kullanmak istiyoruz" diye konuştu.

Eğitim Merkezi'nde ayrıca kadın, insan hakları, adli yardım ve CMUK Komisyonları'nın oluşturulacağını bildiren Tuncay Alnıak, "Yılbaşından önce binamızı hizmete açacağız. Böylece Bolu Barosu, diğer barolardan yine bir adım öne çıkarak bir eğitim merkezine kavuşan ilk taşra barolarından biri olacak" dedi.

Avukatlık mesleğinin artık adliye sınırları dışına çıkıp birçok konuda daha fazla görev ve sorumluluk alınması gereken bir meslek haline geldiğini belirten Tuncay Alnıak, "Artık adliye binası, CMUK uygulaması, uzlaştırıcı avukatlık, adli yardım hizmetleri için hem çalışma ortamı hem de fiziki olarak yeterli gelmiyor. Eğitim merkezi bir ihtiyaçtır.

Eğitim Merkezi'nin ilk çalışmaları Yener Banadakçıoğlu zamanında yapıldı. Bizim de sürdürdüğümüz çalışmalar neticesinde alınan bu bina hukuk ve avukatlık hizmetlerinin verilmesi açısından çok büyük bir rahatlama sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Alnıak, "Eğitim Merkezi'nde seminer salonumuz olacak ve kitlelere seminerler vereceğiz. Artık vatandaşlarımızın avukatlara ulaşması daha kolay olacak, çünkü adliye dışında bir yer olacak, Baro hizmetleri kolaylaşacak. Ayrıca bizim tüm komisyonlarımız da daha sağlıklı çalışmış olacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2005 Pazar 14:58:07
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 14:29:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?