2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bolu'ya çöplük müjdesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 15 Kasım 2005 tarihinde 10 kentte aynı anda hayata geçirilecek olan Düzenli Çöp Depolama Projesi'nin bir ayağının da Bolu'da gerçekleştirileceğini söyleyen Belediye Başkanı Aladdin Yılmaz, temel atıldıktan sonra çöplüğün yapımının haziran içinde tamamlanacağını ifade etti.

Bolu'da yıllardır çevre sakinlerinin şikayet konusu olan belediye çöplüğü, 15 Kasım'dan itibaren tarih oluyor. Çevre sakinleri tarafından sürekli şikayet konusu olun ve gelişi güzel depolanan çöpler yüzünden büyük bir çevre kirliliğine neden olan belediye çöplüğünün artık tarihin tozlu sayfalarında yerini almaya hazırlandığını belirten Başkan Yılmaz, "Şimdiye kadar vahşi depolama sistemi olarak tabir edilen Bolu Komando Tugay Komutalığı'na yakın alanda kullanılan belediye çöplüğünde yapılacak yeni bir çalışmayla çöpler ayrıştırılacak ve çevreye verdiği zarar en aza indirilecek" dedi.

Konuyla ilgili olarak Çevre ve Orman Bakanlığı'na müracaat ettiklerini ve bakanlığın da başvuru üzerine harekete geçtiğini ifade eden Yılmaz, "Artık gelişen dünyanın gereklerine uymak zorundayız. Biz de işe mevcut belediye çöplüğünde ıslah çalışmalarıyla başladık. Bakanlığın da aynı yönde Türkiye genelinde bir çalışma yaptığını öğrendik. Ankara'da yaptığımız girişimler sonucunda ilimizi de bu projenin içine dahil ettirdik. 10 hektarlık alanda yapılacak çalışma neticesinde Bolu modern bir çöp depolama sistemine sahip olacak" diye konuştu.
(CG-AK-MEG-DE-Y)

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 12:16:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?