3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

İş dünyası, 3 Ekim rotasını belirliyor

İktisadi Kalkınma Vakfı tarafından Bolu Abant'ta düzenlenen konferansı başladı. İş dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı konferansta, 3 Ekim sürecinde iş dünyasının izleyeceği rota masaya yatırılıyor.

Çeşitli holding ve oda başkanlarının katıldığı arama konferansı öncesi bir açıklama yapan İKV Başkanı Davut Okutçu, "Bildiğiniz gibi 3 Ekim'de Türkiye önemli bir dönemeci geride bıraktı. Türkiye, aday ülke konumunda müzakerelere başlamaya çabalayan bir Türkiye konumundan, artık müzakerelere başlamış bir ülke konumuna geldi.

Müzakerelerin başlamasından önceki süreçte Türkiye siyasi kriterlere odaklandı. Türkiye'deki tüm toplum kesimlerinin ortak paydasıydı. Herkesin çıkar çelişkisi olmadan desteklediği bir süreçti.

Ancak önümüzdeki müzakere süreci toplumun farklı kesimlerini çok değişik şekilde etkileyecektir. İş dünyası açısından düşündüğümüzde müzakere dönemi iş yapma ortamımızı değiştirecek, önemli şekilde mali külfetlerle karşılaşabilecektir.

Bu nedenle, bu müzakereler arasında 35 başlıktan 26'sı iş dünyasını ilgilendirmektedir. Bunun tek taraflı olarak kamu yönetimi tarafından yapılmasını düşünemeyiz. Bu nedenle iş dünyasının bu sürece nasıl hazırlanması gerektiği, hangi aşamada ne şekilde katkıda bulunması gerektiği konusunda bir beyin cimlastiği yapmak, düşüncelerin netleşmesine katkıda bulunmak için bir arama konferansı düzenledik.

Bu konferansın sonucunda bir taraftan iş dünyasının müzakere süresinde hazırlık ve konumunu tartışırken, öte taraftan yine iş dünyasının kurduğu İKV'nin bu süreçte nasıl rol alması gerektiğini tartışacağız" şeklinde konuştu.

Okutçu, 2006 yılı içerisinde AB kamuoylarını Türkiye'nin daha iyi tanıması için bir iletişim stratejisi hazırlayacaklarını belirterek, "2006 yılı hedefimiz, bir taraftan müzakere sürecine aktif bir şekilde katkı sağlayan bir çaba içersindeyken, öte yandan Türkiye'nin genelinde halkımızı süreçle ilgili bilgilendirmek.

Küçük, orta boy işletmelerimizin sürece hazırlanması, neler yapması gerektiği konusunda Haziran ayında başladığımız ve bu yıl sonuna kadar 27 ilde yapılmasını planladığımız konferanslar dizisini 2006 yılında sürdüreceğiz.

Yine 2006 yılı içerisinde iş dünyası, kamu ve sivil toplum örgütlerinin ortak çabasıyla uzun vadeli Türkiye'nin AB kamuoyları tarafından doğru algılanmasını sağlayacak bir iletişim stratejisinin temellerinin atıldığı dönemi başlatmış ve bu konuda çalışmalara başlamış olmayı umut ediyoruz" diye konuştu. Toplantı basına kapalı olarak devam etti.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 16:48:43
Güncelleme :9 Ekim 2005 Pazar 15:05:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?