2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

İtfaiye Avrupa standartlarında

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak ISO 9001 Belgesi için başvuru yapıldı" dedi.

Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde itfaiye erlerinin rütbe yükseltme törenine katılan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yeni hizmete açılan itfaiye binasında incelemelerde bulundu.

Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün 12 Kasım depreminden sonra uzun bir süre prefabrik binada hizmet verdiğini ifade eden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Böylesine önemli ve zor bir görevi prefabrik binada aksatmadan yürütmeye çalışan itfaiyemiz, Marmara Depremi Rehabilitasyon Projesi (MERP) kapsamında yapımı tamamlanan modern binasında hizmetine devam etmekte" diye konuştu.

Yılmaz, MERP projesi kapsamında yaptırılan yeni itfaiye binasının yaklaşık maliyetinin ise 500 bin Euro olduğunu kaydederek, "Bina, bin 60 metrekarelik kullanım alanına sahip.

İçerisinde 9 adet 3 ile 7 kişi arasında değişebilen toplam 50 kişilik yatak odaları, personel dinlenme odası, kondisyon odaları, misafir ve bekleme odaları, mescit, çok amaçlı kullanıma uygun 48 kişi kapasiteli seminer salonu, 10 araç kapasiteli otomatik kapı sistemine sahip garaj ve idari bürolar yer almakta.

MERP projesi kapsamında 1 adet 4x4 hizmet aracı, 2 adet her biri 7 ton su kapasiteli olmak üzere söndürme araçları, 1 adet çok maksatlı arama kurtarma aracı, 1 adet trafik kazalarına müdahale aracı ve 1 adet 32 metre çalışma yüksekliğine sahip şnorker olmak üzere toplam 6 adet araç Bolu'da hizmete kazandırılmıştır.

İtfaiye personelinin kullanabileceği araç ve teçhizat alınmıştır. Temin edilen bu araç ve malzemeler için toplam 1 milyon 50 bin Euro kullanılmıştır. İtfaiye müdürlüğümüzün bünyesinde 6 kişiden oluşan Su Altı Arama Kurtarma ekibi kuruldu. İlk etapta 5 kişi olmak üzere her türlü olaya müdahale edebilen toplam 11 kişilik bir uzman ekip oluşturulmuştur.

Ayrıca yapılan bu hizmetleri belgelendirmek adına İtfaiye Müdürlüğü olarak ISO 9001 Belgesi için başvuru yapıldı. ISO 9001 Belgesi için 5 Aralık 2005 tarihinden itibaren çalışmalara başlanacaktır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 15:54:42
Güncelleme :30 Kasım 2005 Çarşamba 15:47:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?