3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Kampuste Şemdinli protestosu

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) öğrencileri, geçtiğimiz günlerde Şemdinli'de yaşanan olayları protesto etmek için üniversite kampusünde basın açıklaması yaptı.

70 kişilik öğrenci grubunun katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamasında, aynı topraklarda kardeşçe yaşayan halkları, kimsenin birbirine düşman etmeye gücünün yetmeyeceği ifade edildi.

Yapılan açıklamada, "Üniversite gençliği olarak diyoruz ki, Şemdinli'de, Hakkari'de akan kan bizim kanımızdır ve buna karşı sesini yükseltmek her onurlu insanın görevidir. Bayrak provokasyonuyla, sonrasında kitlesel linç girişimleriyle halkları birbirine kırdıramayanlar, bu kez çok daha kirli yüzleriyle sahnededirler.

Bin yıllardır bu topraklarda kardeşçe yaşayan halkları birbirine düşman etmeye hiç kimsenin gücü yetmemiştir ve yetmeyecektir. Ve diyoruz ki, bu ülkenin başbakanı çıkıp 'Kürt sorunu vardır ve bu benim sorunumdur' diyorsa, bunun arkasında da durmalıdır.

Zira Cumhuriyet tarihi boyunca ne inkar ne de imha siyasetinin başarılı olmayacağı defalarca anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Basın açıklamasının ardından "Yaşasın halkların kardeşliği", "Şemdinli halkı yalnız değildir", "Ya çete düzeni ya sosyalizm" sloganları atan öğrenciler, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 17:01:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?