2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

SSK İl Müdürlüğü Binası beklemede

1999 depreminde ağır hasar alarak yıkılan Bolu SSK İl Müdürlüğü binasının yapımı aradan 6 yıl geçmesine rağmen hala gerçekleştirilemedi.

Yaklaşık 6 yıldan bu yana yapımına başlanamayan BOLU SSK İl Müdürlüğü binasının Eylül ayında gerçekleştirilen yapım ihalesine, ihaleye katılan bir müteahhit tarafından itiraz edilmesi üzerine ihale dosyası Kamu İhaleleri Kurumu tarafından incelemeye alınmıştı.

Halen Kamu İhaleleri Kurumu’ndan geri dönmesi beklenen dosyadan bir sonuç çıkmadığını belirten Bolu SSK İl Müdürü Zeki Tanrıkulu müdürlük binasını kullanılmaz hale getiren 1999 depreminin üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen hala yapımına başlanamamasını şu sözlerle ifade etti; “Depremin ardından hükümet politikaları gereği durdurulan kamu alanında ki bina yapımları yüzünden müdürlüğümüzün yapımı için ihaleye çıkılması bu tarihlere kadar sarktı. Müdürlüğümüzün yapımına başlanması için Çalışma Bakanlığı ile konuşuldu. Çalışma Bakanlığı’ndan gelen yapımın hızlandırılması doğrultusunda ki cevapla çalışmalarımız hızlandırıldı.”

Tanrıkulu ihalenin askıya alınma kararının, ihaleye katılan fakat kazanamayan bir müteahhittin verdiği dilekçe olduğunu ifade ederek; “Kendisinin daha düşük fiyat vermesine rağmen kazanamadığı için iptal dilekçesi veren müteahhit, Düzce’de birçok yapım işinde bulunuyormuş.

Müteahhit, müdürlüğümüz binasının yapımı için gerekli tüm araç ve gereçlerinin bu bölgede olduğundan sıkıntı yaşamayacaklarını ifade ederek ihaleyi kazanan firmanın verdiği tekliften daha düşük bir teklif vermesinin nedeninin de bu olduğunu açıkladı. Şuanda ihale dosyası Kamu İhaleleri Kurumu tarafından incelenmekte. Muhtemelen bu hafta içinde bir sonuç çıkmasını bekliyoruz” dedi.

BOLU SSK İl Müdürlüğü binasının yapımı için çıkılan ihaleye araç ve gereçlerinin bu bölgede olmasından dolayı daha ucuz teklif veren müteahhittin itirazı, daha önce bir çok kamu kurumunun ihalelerinde bölge dışından müteahhitlerin ihaleleri kazanmasıyla devletin zarara uğratılıp uğratılmadığı konusunda akıllarda soru işareti uyandırıyor.

Öte yandan ise BOLU SSK İl Müdürlüğü binasını kullanılmaz hale getiren 1999 depremiyle aynı zaman da kullanılmaz hale gelen Bayındırlık İl Müdürlüğü binasının da ne zaman yapımına başlanacağı bilmemekte.

Mert Uğurlu - Kenthaber / Bolu
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 17:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?