2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Tavukçulara kuş gribi semineri

Türkiye'de tüketilen her 3 tavuktan birinin üretildiği Bolu'da, kuş gribine karşı önlemler arttırılıyor. Bu çerçevede düzenlenen seminere, tavuk üreticileri dezenfekte edilerek alındı.

Türkiye'nin beyaz et sektörünün öncü kuruluşlarından Beypiliç, Mudurnu Tavukçuluk, Akpiliç, Erpiliç, Bolca Hindi gibi işletmelerin bulunduğu Bolu'da kuş gribine karşı tedbirler de arttırıldı. Tarım İl Müdürlüğü tarafından tüm kümes ve işletme sahipleri uyarılırken, Bolu'da avlanma yasağı da uygulanmaya başlandı.

Tarım İl Müdürlüğü tarafından, tavuk üreticilerini uyarmak amacıyla Bolu Belediyesi Nikah Salonu'nda bir seminer düzenlendi. Seminere ildeki tüm üreticiler ve veterinerler katıldı. Tarım İl Müdürlüğü, seminer salonunda da tedbiri elden bırakmadı. Kümeslerinden mikrop taşıyabileceği göz önünde bulundurulan üreticiler, içeriye dezenfekte edilerek alındı.

Salon girişine yerleştirilen dezenfekte suyuyla tüm üreticiler ayakkabılarını temizleyerek salona girebildi.

Seminerde bir konuşma yapan Bolu Tarım İl Müdürü Abdullah Öztürk, paniğe gerek olmadığını dile getirerek, "Manyas'taki bu olayı duyar duymaz biz de hemen tedbirlerimizi aldık.

Zira Bolu Türkiye'nin kanatlı sektöründe çok önemli bir konuma sahip. Yaptığımız incelemelerde Bolu'da kuş gribine rastlanmadı. Fakat biz yine de tedbirleri devam ettireceğiz. Şu an panik yapılacak bir durum yok" dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 14:25:49
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 12:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUSTAFA COP IP: 81.214.123.xxx Tarih : 15.10.2005 10:12:52
KANATLI SEKTÖRÜNÜN EN ÖNEMLİ MERKEZLERİNDEN CENNET BOLUDA DÜZENLENEE BU SEMİNERİ ÖNEMSİYORUM...TEŞEKKÜRLER...EĞİTİM ŞART,,,EĞİTİM SÜREKLİDİR...ÜRETİCİLERDE ,TÜKETİCİLERDE SÜREKLİ OLARAK EĞİTİLMELİDİR...ÜLKE VE SEKTÖR ZARAR GÖRMEMELİDİR...ÖNCE İNSAN...ÖNCE KALİTE...SAYGILARIMLA. mustafacop@mynet.com