3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Turistler karda kayboldu

Tatil için Bolu Yedigöller'e gelen İsrailli iki turistin 3 gündür kayıp olduğu ortaya çıktı. Turistlerin bulunması için jandarma tarafından arama çalışması başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, İsrail'den 10 gün önce Türkiye'ye gelen 2 turist, Bolu'nun doğal güzellikleri ile ünlü milli park konumundaki Yedigöller'e tatil için geldi. Yedigöller'e 3 gün önce gelen İsrailli turistler, yoğun kar yağışı nedeniyle Yedigöller bölgesinde mahsur kaldı.

Yedigöller bölgesinde mahsur kalan turistleri kurtarmak için Bolu İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı özel eğitimli arama kurtarma timleri çalışmalara başladı. Arama kurtarma çalışmalarına Bolu İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde bulunan arama kurtarmada kullanılan 'Dünya' isimli arama köpeği de yer aldı.

Bolu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Bolu Çevre ve Orman Müdürlüğü bünyesinde bulunan ormancılar arama kurtarma çalışmalarına başladı.
Yedigöller bölgesinin girişinde bekleyen bir görevli ise, "Bundan 3 gün önce bir bay ve bayan turist yürüyerek geçtiler. Buraya hep böyle gezmeye gelenler olur. Fakat ondan sonra ben onları bir daha hiç görmedim. Onların geldiğinde burada kar yoktu" dedi.

Kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı Yedigöller bölgesinde arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürerken, olumsuz hava koşulları arama çalışmalarını güçleştiriyor.

.
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2005 Perşembe 20:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?