3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

'Üniversite yolu sektörü canlandırır'

Toplu Konut İdaresi’nin ilimizde inşaat faaliyetlerine başlamasıyla harekete geçmesi beklenen inşaat sektörüne dair konuştuğumuz Şenda Aksungur, “Sektörde olması umulduğu gibi bir canlanma beklemiyoruz ama 2006’da inşaat sektöründe başka nedenlerle bir canlanma beklendiği bir gerçek” dedi.

TOKİ’nin çok büyük bir oluşum olduğunu söyleyen İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şenda Aksungur; “Halk tarafından beklendiği gibi TOKİ’nin yaptığı inşaatlar konut sorununa büyük bir çözüm getirmeyecek. İlimizin binlerle ifade edilen sayılarda konuta ihtiyacı vardır. TOKİ tarafından yapılacak olan 348 konutun Bolu’nun konut ihtiyacını hafifleteceği kesindir fakat yeterli gelmeyecektir” dedi.

Bolu Belediyesi tarafından Haziran ayında yapımına başlanan üniversite yolunun bitiminden sonra yol istikametinde yapılaşmanın başlayacağına değinen Aksungur; “Üniversite yolu diye adlandırılan projenin bitimi ile yol boyunca yapılaşma görülmeye başlanacak. Yurtlar, öğrenciye yönelik stüdyo daireler, siteler, iş yerleri gibi yapılaşmalar olacak. Bu da 2006 yılı içinde inşaat sektöründe kıpırdanma yaratacak” şeklinde konuştu.

Morgage sisteminin değişmesinden inşaat sektörünün de faydalanacağını ifade eden Aksungur şunları söyledi; “Eski sistemde sadece bitmiş inşaatlar için geçerli olan Mortgage sistemi şimdi ise sıfırdan başlayan yapılar içinde geçerli olmaya başlayacak. İlimizde kira fiyatları çok yüksek. Bu sistemde yapılan yeni düzenleme sayesinde inşaat sektörü hız kazanacaktır. Buda konut sayısını arttıracağından, kiraların olması gereken düzeylere inmesi beklenmektedir.”
Mert Uğurlu - Kenthaber / Bolu
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2005 Pazartesi 14:26:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUSTAFA COP IP: 85.104.161.xxx Tarih : 16.12.2005 09:35:13
Yol medeniyettir...Cennet Bolu için çalışan Sn.Şenda Aksungur a duyarlııkları için teşekkür ediyoruz.saygılarımla.