2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

'Ben ve Mevlana' resim sergisi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü öğrencileri tarafından, "Ben ve Mevlana" konulu resim sergisi açıldı.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda açılan sergide, toplam 33 kişiden oluşan öğrenci grubunun final projesi adı altında yaptığı ürünler sergilenerek, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

AİBÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü'nde Sanat Psikolojisi dersi veren Öğretim Görevlisi Aşur Horoz, çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, "Sergideki amaçlarımızdan bir tanesi, son 2 senedir ders kapsamında yapılan çalışmalarda, sergiye gelenlerle sanatçı arasında zorunlu olmayan duygusal paralelliği yakalamaktı.

Sergiye gelen izleyiciler öğrencilerimizin sulu boya, kara kalem, yağlı boya, heykel ve buna benzer farklı teknikler kullanarak ortaya koyduğu eserlerin yanlarında bulunan boş kağıda eserle ilgili o an ne hissettiklerini yazdılar.

Bir diğer amaç ise, özellikle sanat dalında eğitim yapan öğrencilerimize zihinsel yüklenimlerinin öneminin yanında içlerinden geldiği gibi kaygısızca resme yansıtmalarını ve bilgi birikimlerini kendi iç dünyalarıyla harmanlayarak bireysel bir biçimde dışa vurmalarını sağlamaktı" dedi.

Öğretim Görevlisi Horoz ayrıca, "Bu seneki konunun Mevlana olması ise binlerce yıldır insanların tekrarlayıp bir türlü yaygınlaştıramadıkları evrensellik, hoşgörü, sevgi ve insanı merkez alan bir felsefeyi adeta okyanusta bir damla gibi irdelemekti.

Bu projede öncelikle yararlandığımız eserler ise Radi Fiş'in 'Bir Anadolu Hümanisti Mevlana', I. M. Panayotopulos'un 'Benzersiz Mevlana' ve Abdulbaki Gölpınarlı'nın 'Mesnevi'si ile diğer birçok yazılı ve görsel kaynak oldu" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 17:06:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fadime oktay IP: 88.243.220.xxx Tarih : 10.11.2008 13:08:27

Mevlana, resimleri hayatıma çok sey kattı huzur veriyo ne olursan ol sözü insana zaten herseyi özetliyor.Bir insannasıl olursa olsun hatalarıyla,ayıplarıyla kusurlarıyla yinebi kalbe bi vecdana sahiptir.