2
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Doktorlar GPRS ile hastalarını takip edecek

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü'nün başlatacağı yeni çalışmayla, aile hekimliği uygulaması çerçevesinde merkeze uzak alanlarda hastasına giden doktorlar, yanlarında götürdükleri notebook ile İl Sağlık Müdürlüğü veri tabanına GPRS yöntemiyle bağlanabilecek. Doktorlar, hastasının yaşamı boyunca geçirdiği tüm hastalıkları, geçirdiği operasyonları ve kullandığı ilaçları İl Sağlık Müdürlüğü veri tabanından görebilecek.

2006 yılında aile hekimliği projesinin uygulanmaya başlanacağı Bolu'da, alt yapı çalışmalarına başlayan İl Sağlık Müdürlüğü, yeni projelere imza atmaya hazırlanıyor. Buna göre oluşturulacak veri tabanı sayesinde tüm hastaların kimlik bilgileriyle birlikte, herkesin bir takip kaydının olacağı bildirildi.

Bilgisayar ortamında oluşacak bu takip kaydında hastanın yaşamı boyunca geçirdiği hastalıklar ve operasyonlar ile kullandığı ilaçların bilgilerine yer verilecek. Bilgisayar ortamında oluşacak bu veri tabanına aile hekimleri sahip olacakları şifreyle ulaşabilecek, buradan hastalarının hem yeni kayıtlarını yapacak hem de var olan bilgileri takip edebilme imkanı bulabilecek.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Bolu İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, çalışmanın alt yapı hazırlıklarının başladığını ifade ederek, "Merkeze uzak olan bölgelerde ya da bu sistemin olmadığı alanlarda ve doktorlarımızın hastanın evine gitmek durumunda kaldıkları durumlarda hekimlerimiz yanlarında bulunduracakları bir notebook ile GPRS kullanarak bu sisteme bağlanabilecekler ve sisteme giriş yapabilecekler.

Ancak bu sistemi kurabilmek için şu an resmi girişimlerimizi ve etüt çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Etüt çalışmalarımızı tamamladıktan sonra hekimlerimiz tüm bu imkanlardan yararlanabilecekler. Ayrıca sisteme bir şifreyle bir hekimimiz bağlanabiliyor. Yani iki kişinin birden aynı hastanın bilgilerine ulaşabilme imkanı yok. Bu da kurulan sistemin ayrı bir güvenlik özelliği" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 16:34:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?