2
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Otomasyon sistemi başladı

Bolu İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, uygulamaya başladığı 'Bilgisayarlı Otomasyon Sistemi' ile hastalarına daha iyi hizmet vermeyi amaçlıyor. Sistem sayesinde artık hastaların sıra bekleme stresi ortadan kalkmış olacak.

Konuyla ilgili bilgi veren İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Abdullah Danışman, yeni uygulanmaya başlanan sistem sayesinde artık hastaların sıra beklemeyeceklerini ve istedikleri hekime muayene olabileceklerini belirtti. Danışman açıklamasında, sistemin nasıl çalıştığı ve hastalara ne gibi kolaylık sağladığı konusunda da bilgiler verdi.

Danışman, "Hastane Otomasyon Sistemi'nin bir diğer adı Bilgi Yönetim Sistemi. Eskiden beri aslında şu andaki modern şekliyle olmasa da kullanılan bir sistem. Bu sistem bilgisayarla kayıtların daha çabuk yapılması esasına dayanıyor. Aslında bizim hastanemizde kurulduğu günden beri bilgisayar kayıt sistemi kullanılıyordu.

Biz bunu biraz daha modern bir şekilde, fonksiyonlarını artırarak daha işlevsel hale getirdik. Amacımız daha önce Ağustos ayı itibariyle de yapmış olduğumuz 'Her hekime bir poliklinik' uygulaması çerçevesinde, hastaların sıra beklemeden ve hastanemizde hizmet veren hekimleri seçebilme hakkına dayalı, poliklinik hizmetini daha hızlı bir şekilde alabilmelerini sağlamak" dedi.

Danışman, "İlk başta sıkıntı ve zorluklar olacaktır mutlaka ama daha önceki alt yapı çalışmaları doğrultusunda bu sıkıntıları biraz daha aşağıya çekeceğiz. 10 gün içerisinde hastalarımız daha rahat kayıtlarını yaptırabilecekler. Uygulamaya 28 Kasım Pazartesi itibariyle başladık. İlk gün bir yoğunluk oldu.

Belki biraz daha sıkıntı yaşanabilir ama hastalarımız anlayışlı olurlarsa bu sistemin kendilerine ne kadar kolaylık sağladığını görecekler. Hastalar muayene olacakları doktorun kapısında kendi isimlerini görecekler. Kendinden önce kaç hasta olduğunu görerek strese girmeden bekleyecekler. Ayrıca hekim seçerek de kendilerini yönlendirebilecekler. Bütün amacımız hastalarımızın daha kolay ve hızlı hizmet alabilmelerini sağlamak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 16:32:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUSTAFA COP IP: 85.104.165.xxx Tarih : 21.12.2005 17:17:03
ÖRNEK HASTANE...İYİ BİR YÖNETİM ÖRNEĞİ...MEMNUNUZ...TEŞEKKÜRLER...BAŞARILAR DİLİYORUM...ÖNCE İNSAN...ÖNCE KALİTELİ YÖNETİCİ.. VE CESARET...İŞTE BAŞARI...SAYGILARIMLA.20.12.2005 MUSTAFA COP mustafacop@mynet.com