2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

DİSK solu 'canlandıracak'

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) tarafından dünyada ve Türkiye'deki son gelişmeleri, ekonomide yaşananları, siyasette ve dış politikadaki gelişmeleri ve solun genel durumu ile geleceğini tartışmak için düzenlenen toplantı Bolu Koru Otel'de başladı.

Düzenlenen toplantı basına kapalı yapılırken, toplantıya sanatçılar, eski siyasetçiler, akademisyenler ve köşe yazarları katıldı. Oturum arasında toplantı ile ilgili bir açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, "Toplantıya katılanların dışında binlerce insanın buradan bir ışık doğmasını beklediğini gönderilen mesajlardan anlıyorum.

Çok değerli bilim adamları hem geçmişten hem bugünden tahlillerde bulunuyor. Araştırmalardaki, siyasetteki tıkanıklığın analizleri çok iyi değerlendiriliyor. Üç ana başlık altında, uygulanacak ekonomik politikalar ne olmalı, alternatif politikalar ne olmalı bunlar üzerinde duruyoruz.

Solun dış politikadaki hedefi nasıl olmalı, bu kargaşa, bu kafa karışıklığını ortadan kaldırıcı bir yöntemin geliştirilmesi öngörülüyor. Solun güçlendirilmesi konusunda büyük bir heyecan görüyorum herkeste. Bu, Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli. Biz Türkiye'nin şu anda geleceğini tartışıyoruz.

Türkiye'nin umudunu yeşertmek istiyoruz. Umudu kırılan halkımızın umutlarının sönmemesi için yeniden bir ışık yakıldığını söyleyebilirim" diye konuştu.

Genel Başkanı Çelebi'nin açıklamalarının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. Toplantı 2 gün sürecek.

.
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 16:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUSTAFA COP IP: 85.102.69.xxx Tarih : 20.10.2005 12:13:08
HANGİ SOLU CANLANDIRACAKLAR ? SAĞ,SOL,KUZEY,GÜNEY, YÖNLER BİRBİRİNE KARIŞTI...ATTİLA İLHAN IN "HANGİ SOL","HANGİ SAĞ","HANGİ ATATÜRK",HANGİ BATI" KİTAPLARI,ESERLERİ,DÜŞÜNCELERİ BUGÜNLERDE TEKRAR TEKRAR,BİR DAHA OKUNMALI...SAYGILARIMLA.