3
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

'Turizme yatırım' çağrısı

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Umut Oran, ildeki turizm potansiyelini harekete geçirmek için yol haritası belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Bolu'ya komşu tüm illerin Teşvik Yasası'ndan yararlandığını, uzunca süre kente yatırımcı gelmesinin hayal olduğunu öne süren BTSO Meclis Başkanı Umut Oran, "Bizim tüm karşı çıkmalarımıza rağmen Teşvik yasalaştı, tüm komşularımız da faydalandı.

Bu noktadan sonra ilimize 3-4 yıl boyunca sanayici gelmesi çok zor. Ama elimizde turizm için çok iyi bir potansiyel var. Hemen bu potansiyeli harekete geçirmeliyiz. Turizme öncelik vermeliyiz.

Bu noktada Ticaret ve Sanayi Odası lokomotif görevi yapmalı. Zira aynı şekilde tarımdan da vazgeçemeyiz. Tarım için de Bolu oldukça elverişli. Ama bizim bir yol haritamız yok. Bu yol haritasını hemen belirleyip bu program çerçevesinde hareket etmeliyiz.

Özellikle turizm konusunda artık bazı adımları atmamız gerekiyor. Bunu da oturduğumuz yerden yapamayız. Yatırımcıları, tur operatörlerini, bu konunun uzmanlarını davet edip harekete geçmeliyiz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 13:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?