3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

AİBÜ'de bilişim paneli

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde "Tasarım, Bilişim, Eğitim ve Tıp" konulu bir panel düzenlendi.

AİBÜ, Gazi Üniversitesi ve Çankaya Üniversitesi'nden gelen katılımcılarla gerçekleşen paneli, AİBÜ İzzet Baysal Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. R. Melih Nebigil yönetti. "Tasarım ve Bilişim" konularını Çankaya Üniversitesi İç Mimarlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Yalçın Uğurlu anlattı. Prof. Dr. Uğurlu, tasarım süreci ve tasarımın bilişimle olan ilişkisi hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.

"Bilişim ve Eğitim" konularını ise yine Çankaya Üniversitesi İç Mimarlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Gökhan dile getirdi. Günümüzdeki eğitimin her alanında bilişim teknolojilerinin kullanıldığını belirten Yrd. Doç. Dr. Gökhan, "Bilim ve teknolojinin hayatımızdaki tüm alanlara doğrudan etkisi vardır. Gerek sosyolojik gerek psikolojik gerekse toplumsal olsun bilgi ve teknolojiye her zaman ihtiyaç duyarız" dedi.

"Eğitim ve Bilişim Teknolojileri" konularında davetlilere bilgiler veren AİBÜ Eğitim Fakültesi'nden Doç. Dr. Arif Altun da, "Önceden bir bilgiye ulaşabilmek için günlerce kitap karıştırır, kütüphanelere gider, aradığımız konu hakkında veri elde etmeye çalışırdık.

Günümüzde ise bilgi, bilgisayar teknolojisi ile daha hızlı ve daha kolay elde ediliyor. Bu da gerek bizim alanımız olan eğitim, gerekse diğer bilim dallarında sorunu yerinde ve daha kısa zamanda çözmemize yardımcı oluyor" şeklinde konuştu.

Son olarak da "Bilişim Teknolojilerinin Tıp ve Cerrahide Kullanımı" konusunu Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Bilişimi Anabilim Dalı Başkanı ve Kurucusu Prof. Dr. Halim Soncul katılımcılara aktardı.

Prof. Dr. Soncul, bilgisayar ve robot teknolojisinin cerrahide kullanılmasıyla birlikte daha hijyenik ve steril bir ortamda çalıştıklarını belirterek, robot ve kamera sistemleri yardımıyla hastaya her türlü ameliyat ve dikiş yapılabildiğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2005 Perşembe 17:23:27
Güncelleme :9 Ekim 2005 Pazar 15:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUSTAFA COP IP: 85.96.122.xxx Tarih : 7.10.2005 17:55:11
BU HABERİ TV DENDE İZLEDİM...12 KİŞİ BU ÖNEMLİ TOPLANTIYI İZLEMİŞ...EMEKLERE YAZIK ...İLGİLİLERCE İRDELENMELİ...KAÇ DAVETİYE KİMLERE GÖNDERİLMİŞ...KİMLER İSMEN DAVET EDİLMİŞ..HEDEF DİNLEYİCİ,İZLEYİCİ KİMLER...BU İLGİSİZLİK NEDEN? SAYGILARIMLA...