3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Orta hasarlı binaların onarımı

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde Bolu ve çevresinde meydana gelen depremler sonucu, orta hasarlı konut ve işyerlerinde hak sahibi olanlara tanınan "onarım ve güçlendirmeyle ilgili her türlü proje, inşaat ruhsatı alınması, onarım ve güçlendirme inşaatlarının bitirilmesi" adına verilen sürenin 31 Aralık 2005 tarihine sona ereceği bildirildi.

Bolu Belediye Başkanı Alaattin Yılmaz, daha önce 31 Aralık 2004 tarihinde sona eren onarım süresinin, hukuki sorunları, onarım ve güçlendirme işleri bitirilemeyen ve hiç başlanamayan orta hasarlı konutların bulunması nedeniyle bu sürenin 31 Aralık 2005 tarihine kadar uzatıldığını söyledi. Başkan Yılmaz açıklamasında şunları söyledi:

"17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerindeki depremlerde hasar gören ve orta hasarlı olarak tespit edilen yapılarla ilgili her türlü proje, inşaat ruhsatı alınması, onarım ve güçlendirme inşaatlarının yaptırılması için onarım süresi 31 Aralık 2005 tarihine kadar uzatılmıştır. Bu tarihe kadar onarım ve güçlendirme ruhsatı başvurusu ve inşai imalatların tamamlanması gerekmektedir.

Aksi halde İmar Kanunu'nun, 'Tebligatı müteakip süresi içerisinde sahibi tarafından tamir edilerek ya da yıktırılarak tehlike ortadan kaldırılmazsa, bu işler belediye ve valilikçe yapılır ve masrafı yüzde 20 fazlasıyla yapı sahibinden tahsil edilir' ifadeleri yer alan 39. maddesi uyarınca işlem yapılacaktır.

İlimizde tespit edilen 57 adet orta hasarlı ve 13 adet de atıl durumdaki bina sahiplerine gerekli tebligatlar yapıldı. Vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemeleri için uyarıyı dikkate almaları gerekmektedir."

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 15:56:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?