2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Yıkıma arı engeli

Bolu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yol genişletme çalışmalarında, iki katlı ahşap evin yıkımına vatandaş değil, binanın temelinde yuvalanan arılar engel oldu.

Bolu Belediyesi İmar Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yol genişletme çalışmaları sırasında Haznedarlar Sokak'ta bulunan Hasan Hüseyin Özkan'a ait ahşap evi yıkmak üzere harekete geçti.

Yıkım çalışmalarına katılan ekipler evi yıktıktan sonra kiracı Fatma Törenci'ye ait eşyaları almak için yarısı yıkılmış binaya girmek istedi. Bu sırada evin temelinde arı yuvaları tespit edildi. Ekipler, arılar nedeniyle yıkım çalışmasına bir süre ara verirken, itfaiyeden yardım istendi.

Yıkım yerine gelen itfaiye ekipleri, arıların yuvasının olduğu bölüme tazyikli su sıkarak, arıları öldürmeye çalıştı. Arılar su nedeniyle olay yerinden uzaklaşınca, yıkım çalışması tamamlandı.

Yıkım yapılan evin temelinden ise 1 kamyon dolusu hurda ve çöp çıkartıldı. Evde oturan kiracı Fatma Törenci, usulsüz olduğunu savunarak yıkıma tepki gösterdi. Törenci ile belediye ekipleri arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 11:08:02
Güncelleme :20 Ekim 2005 Perşembe 03:44:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?