17
Mayıs
2024
Cuma
DÖRTDİVAN - BOLU

70 öğrenci zehirlendi

Bolu'nun Dörtdivan İlçesi merkez Kur'an Kursu'nda kalan 70 öğrenci, yedikleri akşam yemeğinde zehirlendiler.

Edinilen bilgilere göre, Dörtdivan İlçesi Merkez Kur'an Kursu'nda kalan öğrenciler, dün akşam yedikleri yemek sonrası şiddetli baş ağrısı ve mide bulantısı şikayetleri ile kurs yönetimine başvurdu.

Öğrenciler fenalık geçirmeye başlayınca ambulanslarla Dörtdivan Sağlık Ocağı'na kaldırıldılar.

Burada ilk tedavileri yapılan öğrencilerin zehirlendiği tespit edilince 40 öğrenci Bolu İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne, 30 öğrenci de Gerede Devlet Hastanesi'ne kaldırıldılar.

Tedavi altına alınan öğrencilerin yedikleri etli pilavdan zehirlendikleri belirtildi. Yaşları 12 ila 15 arasında değişen ve yatılı olarak Dörtdivan Merkez Kur'an Kursu'nda kalan 70 öğrenci geceyi hastanelerde geçirdi.

Öğrenciler, "Akşam yemeğimizi yedik, namaz kılıyorduk. Birden hepimizin başı ağrımaya, midemiz bulanmaya başladı. Öğretmenlerimize söyledik. Bizi hastaneye getirdiler" diye konuştular. Hastane koridorları zehirlenen öğrencilerle dolarken, öğrencilere ilk müdahale de hastane koridorlarında yapıldı.

Dörtdivan Müftülüğü'ne bağlı yatılı Kur'an Kursu'nda meydana gelen olay üzerine Bolu Müftüsü Ahmet Okutan, olayı araştıracaklarını ve gereğini yapacaklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2004 Perşembe 11:38:50
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 12:21:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oğuzhan IP: 88.252.203.xxx Tarih : 31.05.2009 16:27:57

 biz evlatlarımızı gönderip okusunlar diye güvenip böyle kurasn kurslarına para verip gönderiyoruz