20
Mayıs
2024
Pazertesi
DÖRTDİVAN - BOLU

Odun keserken, ayı saldırdı

Olay gece saatlerinde meydana geldi. Bolu’nun Dörtdivan ilçesi Aydıncık köyünde kesim için ormana giden Ali Konuk (66) ve oğlu Hasan konuk geç saatlere kadar çalıştılar. Eve gitmek için oğul Hasan Konuk traktörü almaya gitti.

Baba Ali Konuk ta orman içinde yürümeye başladı. Bu sırada karanlık nedeniyle farkına varmadan bir ayı yavrusunun üzerine bastı. Yavrusunun üstüne basıldığını gören yakındaki anne ayı Ali Konuk’un üzerine saldırdı.

Ali Konuk’u yere yatıran ayı, yaşlı adamın kollarını ve bacaklarını parçaladı. Bu sırada traktörle olay yerine gelen Hasan Konuk babasına bir ayının saldırdığını görünce traktörün kornasını çalarak ve selektör yaparak traktörü ayının üzerine doğru sürdü. Traktörden korkan ayı yavrusunu alarak kaçtı.

Kollarından ve bacaklarından ağır şekilde yaralanan Hasan Konuk, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Vucudunda çok sayıda kırıklar ve yaralar oluşan Ali Konuk ilk tedavisinin ardından Ankara’ya sevk edildi.

Hasan Konuk babasının bağrışmalarını duyduğunu söyleyerek, "Ormanda kesim yapıyorduk. Ben traktörü almaya gitmiştim. Bağrışma sesleri duydum. Traktörle hemen babamın yanına doğru gittim. Kornaya bastım, ayı kaçtı" dedi.

Öte yandan köylüler ayılardan yana büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Çok sayıda ayı var. Meyvelerimizi, sebzelerimizi yiyorlar. Yasak olduğu için bu ayılara bir şey yapamıyoruz. Gördüğünüz gibi bize de saldırmaya başladılar. Ayılardan şikayetçiyiz. Yetkililer gerekeni yapsınlar" şeklinde konuştular.

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2004 Pazartesi 12:51:13
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 12:20:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?