31
Mayıs
2024
Cuma
GEREDE - BOLU
Belediye Sayfaları

Dericiler Gerede'de toplandı

Deri Ürünleri Eğitimi Sempozyum, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gerede Meslek Yüksekokulu'nun organizasyonuyla yapıldı.

14 Aralık 2007

Toplantıya AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Umut Oran, Gerede Kaymakamı Şevket Cinbir, Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, KOSGEB temsilcisi, Gerede Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.


Toplantı, Gerede Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ömer Bozdoğan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Bozdoğan, toplantının hedeflerinden birinin Gerede'de ileride açılması düşünülen saraciye ve saya eğitimini kapsayan iki yıllık yüksekokul programının kurulmasının gerekli olup olmadığının sorgulanması olacağını belirtti.

Sempozyum oturumunu Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Umut Oran yönetti. Toplantıya konuşmacı olarak Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Hakkı Pehlivan, Saraciye Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Matraş, Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği Başkanı Ender Yazıcıoğlu, Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma ve Geliştirme ve Eğitim Vakfı Başkanı Yalçın Egemen, Avrupa Birliği Ayakkabı Eğitimi Projeleri Başkan yardımcısı Peter Racklyeft katıldı.


Program sonunda Gerede Sanayiciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Pehlivan kapanış konuşmasında Gerede ilçesinin yapı olarak sanayi yatırımına çok müsait olduğunu, bu alanda alt yapısı hazır imarlı sanayi parsellerin mevcut olduğunu belirtti. Pehlivan, "Zaman kalite ve rekabet zamanıdır. Büyük şehirlerde sıkışmış olan sanayiciler artık iş yapamaz duruma gelmiştir. Buna karşın Anadolu'da yatırım yapan sanayiciler kazançlı çıkmışlardır ve çıkmaktadırlar. Çünkü büyük şehir stresinden uzak olan Anadolu sanayicileri hem zamandan, hem maaştan, hem de diğer masraflardan avantaj elde etmişlerdir bu nedenle artık Anadolu toprakları cazip hale geldiğinden yatırımlar buralara kaydırılmalıdır" dedi.


Toplantıda sonuç olarak Gerede'de mevcut deri sanayicilerinin katılımının az olması nedeniyle, Gerede'de bulunan sanayicilerin saya eğitimi konusunda isteklerinin belirlenmesinin yararlı olacağı, İstanbul Halkalı'daki TASEV Ayakkabı Anadolu Meslek Lisesi'ne Gerede'de bulunan Meslek Lisesi öğrencileri ile ortaöğretim öğrencilerinin 2008-2009 eğitim öğretim yılı için gönderilmesi, saya eğitiminin Gerede Meslek Yüksekokulu'nda iki yıllık yüksekokul eğitimi olarak verilmesi konusunda TASEV ile işbirliğinin yapılması kararlaştırıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 18:31:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?