30
Mayıs
2024
Perşembe
GEREDE - BOLU
Belediye Sayfaları

Gerede'ye yerli turist akını

Ankaralılar Pazar gününü Gerede’de geçirdi ve turlarla birlikte Pazar günü Esentepe’ye 3 bin yerli turist geldi.

34 Otobüs’ün Gerede’ye intikal ettiği gözlemlenirken, Ankara’nın nemli ve sıcak havasından bunalan Ankaralılar, Gerede’de stres attı.

Gerede adeta yerli turistin akınına uğradı. Ankaralı 3 bin kişi 34 otobüs ile Esentepe’ye intikal etti. Aytur sorumlusu Ahmet Dağdelen Esentepe’de yaptığı açıklamada, “Her yıl çeşitli illere turlar düzenliyoruz. Şu ana kadar görmediğimiz gezmediğimiz il kalmadı ancak Gerede’ye ilk defa geliyoruz. Ankara’ya yakın bir yerde böyle bir güzelliğin olduğunu keşfedemediğimiz için gerçekten mutsuzuz. Hem Ankara’ya yakın hem de mükemmel bir yer burası sözlerini sarf eden Dağdelen, baksanıza herkes nasıl da eğleniyor. Bütün streslerini attılar.”dedi.

Ankara son yıllarda bunaltıcı olmaya başladı;

Ankara’nın son yıllarda bunaltıcı olduğundan da bahseden Aytur sorumlusu Ahmet Dağdelen, “gerçekten böyle bir yer Türkiye’de yok. Kıymetini bilin” uyarısında bulundu.Sadece Esentepe değil Gerede Yaylaları da ziyaretçi akınına uğradı. Yaylalara genellikle Geredelilerin çıktığı gözlemlenirken, yaylalarımızda Geredeliler kendilerini yeşil alanlara attı.

Gazi Üniversitesi öğrencileri de Gerede’deydi;

Aytur’un yanı sıra Gazi Üniversitesinden öğrencilerde Esentepe’deydi. Ankara’daki sıcak ve nemden bıktıklarını söyleyen Gazi Üniversitesi öğrencileri “burası çok güzel” ifadelerinde yer verdi.

Fiyatlar değişmedi

Öte yandan 2 yıl önce Belediye Meclisi tarafından alınan kararla faaliyete başlayan paralı giriş sistemi Cumartesi ve Pazar günleri faaliyete başladı. Kış ayı boyunca ücretsiz geçiş yaptığımız Esentepe bahar ayını yaşadığımız şu günlerde yeniden ücretlendirildi. Geçtiğimiz yıl ve önceki yılda olduğu gibi Esentepe’ye giriş ücretleri bu yıl da Otobüs 20 YTL, Midibüs 10 YTL, Minibüs 2 YTL, Taksi 1 YTL olarak belirlendi.

Havuzlu Bahçe’nin yapımı da sürüyor

Bu arada Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan Esentepe Havuzlu Çay Bahçesinin yapımına başlanıldı. Mülkiyeti Gerede Belediyesine ait olan Havuz Çay Bahçesinde eski ahşap yapı yıkıldı ve yerine ahşap kütük restaurant ve kafeterya yapılması için çalışmalar başladı.

468.00 m2’lik alana kuruluyor;

Ahşap kütük sistemi ile 2 katlı olarak yapılacak olan restaurant-kafeterya binası 468.00 m² lik bir alan üzerine kuruluyor. Görsel açıdan Türk Mimarisinin çekiciliği de kullanılarak yapılacak olan restaurant-kafeterya yeni haliyle gelen misafirlerin daha rahat ve doğaya uyumlu bir ortamda istirahat etmelerini sağlayacak gibi görünüyor.

Köroğlu
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 18:28:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?