15
Mayıs
2024
Çarşamba
GEREDE - BOLU
Belediye Sayfaları

Tabakhane yolu asfaltlanıyor

Bolu'nun Gerede ilçesinde Türkiye'nin ayakkabı ihtiyacının yüzde 40'ını karşılayan ve yurt tabakhanelerin yolları asfaltlanıyor.

Gerede ilçesinde Türkiye'nin ikinci büyük deri imalathanelerinin yer aldığı tabakhanenin yolları Gerede Belediyesi tarafından asfaltlanıyor. Yaklaşık 150 tabakhanenin faaliyet gösterdiği sanayide yolların asfaltlanmasına başlandı.

Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın yıl sonunu kadar ilçede asfaltsız yolun kalmayacağını belirterek, "Deri sektörü Gerede ekonomisinin bel kemiğini oluşturmaktadır. Gerede'de kış aylarının ağır geçmesi ve her mevsim yağış alması, ayrıca ağır tonajlı tırların günü birlik girip çıktığı bir ortamda bozulmaların olması doğaldır. Belediye olarak deri sektörüne verdiğimiz önem neticesinde tabakhanelerin bulunduğu bölgede gereken bütün yollar sıcak asfaltla asfaltlanacak.

Deri Sanayi aynı zamanda Türkiye'nin ikinci büyük deri sanayisidir. Türkiye'nin deri imalatında söz sahibi olan ve ayakkabı üretiminin yaklaşık yüzde 40'ını karşılayan ve aynı zamanda yurt dışına da hatırı sayılır ihracat gerçekleştirerek ülkemize döviz kazandıran fabrikaların yer aldığı bu bölgede, sıcak asfaltlama çalışmalarını en kısa sürede tamamlayarak hizmete sunacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 14:30:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUSTAFA KAVCIOĞLU IP: 88.233.69.xxx Tarih : 16.09.2007 13:19:51

GEREDENİN KALKINMASINI SAĞLAYAN TABAKANELER ASFALTLAMA İŞLEMİ GEÇ BİLE KALINDI GEREDENİN GEÇİM KAYNAĞI OLAN TABAKANELER İÇİN DAHA DEYİŞİK FAALİYETLER OLMASI LAZIM MESELA TABAKANENİN BİR DOKTORU VE AMBULANSI YOK AMA HER NEYSE GÜZEL OLMUŞ HAYIRLI UĞURLU OLSUN YAPILACAK BİRŞEY İÇİN ÇOKTA GEÇ KALMIŞ SAYILMAYIZ GEREDEMİZİ DAHADA GELİŞTİRMEK İÇİN GEREDELİLER OLARAK DAHA ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREKLİ