18
Mayıs
2024
Cumartesi
MENGEN - BOLU

CHP'liler gerildi!

Bu yıl 21.'si düzenlenen Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali büyük bir coşku içinde yapıldı. Festivale katılan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, aşçılardan ve vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

21. Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali'ne Deniz Baykal'ın yanı sıra Bolu Valisi Ali Serindağ, DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük, AKP Bolu Milletvekili Yüksel Çoşkunyürek, CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Özyurt ve çok sayıda davetli katıldı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve partililer standları gezerken, yaşlı bir vatandaş partililere elindeki bir gazeteyi gösterince, partililer de vatandaşa tepki gösterdi. Vatandaş ile partililer arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Festivalde konuşan CHP Lideri Baykal, milli değerlere sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek, "Biz kaynaklarımızı kullanacağız, değerlendireceğiz. Halkımızı daha iyi ve rahat yaşatmak için, çocuklarımızı daha iyi okutabilmek için, hastalarımızı daha iyi tedavi edebilmek için bunları yapmalıyız. İnsanlarımızı yabancılar karşısında boynu bükük olmaktan kurtarmalıyız. Ben Türk vatandaşıyım dediğim zaman bütün dünyada hak ettiğimiz saygıyı görebilmemiz gerekiyor. Bunu, zenginliklerimizi, imkanlarımızı ayağa kaldırarak yapacağız. Fabrikalarımıza, madenlerimize, mutfağımıza sahip çıkarak bir yerlere gelebiliriz. Satarak, yok ederek bir şey olmaz" dedi.

Baykal daha sonra yemek yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi. Mengen Belediye Başkanı Yurdakul Eröz de, Baykal'a festivale katıldıkları için teşekkür plaketi verdi.

.
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2005 Pazar 13:53:06
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 11:43:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?