22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUDURNU - BOLU

Ambulans kara takıldı, hasta öldü

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde rahatsızlanan bir kişiye müdahale için yola çıkan ambulans, kar nedeniyle köye 2 saatte ulaşabildi. Sağlık ekipleri köye ulaştığında, hastanın kalp krizi sonucu öldüğü belirlendi.

Keçikıran köyünde rahatsızlanan Kamil Talkıran için, yakınları Bolu 112 Acil Yardım ekibinden ambulans istedi. Hastayı almak üzere yola çıkan ambulans, Tepe Karakolu mevkisinde yolun karla kapalı olması nedeniyle köye gidemedi. Bunun üzerine yolun açılması için Mudurnu'dan kar temizleme aracı istendi.

İstenen araç yaklaşık bir saat sonra Tepe Karakolu mevkisine geldi. Yaklaşık 5 kilometrelik karla kaplı yol 1 saatte temizlendikten sonra ambulans köye ulaştı. Ambulansta bulunan doktorlar ve sağlık görevlileri verilen adrese gittiğinde, hasta Kamil Taşkıran'ın (56) yaşamını yitirdiği belirlendi. Taşkıran'ın, kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Keçikıran köyünün imamı Cengiz Canan, hastanın yakınlarının kendisini arayarak yardım istediğini ifade ederek, “Hastane görevlileri acilen hastaneye gelmemizi istediler. Köyün yolu kapalı olduğu için hastayı götüremedik. Yetkililerle görüştük ve yaklaşık 2 saat sonra yolumuz açıldı” diye konuştu.

Sağlık ekipleri de köyün girişine çok kısa bir süre içinde geldiklerini, ancak yol kapalı olduğu için köy girişinde bir saat beklemek zorunda kaldıklarını belirterek, erken müdahale ile hastanın kurtulabileceğini kaydettiler.


AA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2007 Perşembe 14:06:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?