21
Mayıs
2024
Salı
MUDURNU - BOLU

Bebekler ilgi görmedi

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde ev hanımlarına ek bir gelir elde etmek amaçlı planlanan Mudurnu bebeği beklenen ilgiyi göremedi.


Mudurnu ilçesinde 2002-2004 yılları arasında uygulamaya konulan proje kapsamında ev hanımları Mudurnu bebekleri yapacaktı. Bu bebekler, Bolu'nun ve Mudurnu'nun ikinci bir simgesi olmaya aday gösterilmiş hatta Dünya Bankası tarafından Sosyal Riski Azaltma Projesi adı altında 27 bin TL kredi ile desteklenmişti. Mudurnu Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurs sonunda 50 kursiyer folklorik Mudurnu bebekleri yapımı için sertifika aldı. Kursiyerler Dünya Bankası'ndan gelen kredi ile kendi işlerini kurarak
evlerinde folklorik bebek yapımına başladı. Evlerinde kendi işlerini ve ek iş imkanı bulmayı hedefleyen Mudurnulu kadınlar maliyetlerin fazla olmasından dolayı bebek yapımına ara verdi. 50 kursiyerin katılarak sertifika aldığı kurstan geriye sadece bu işi yapan 4 kursiyer kaldı. Mudurnulu ev hanımları, Mudurnu bebeklerinin yetkililer tarafından desteklenmesini istiyor.

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 14:14:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?