22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUDURNU - BOLU

Bidakka...

 
    Merhaba
        Daha önceki yazılarımda  Mudurnu ile ilgili  birkaç olumsuz  şeylere dikkat çekmiştim. Bu  defa  ise Mudurnu’da gelişen güzel işlerden bahsetmek istiyorum.Mudurnu artık adını turizmden sıkca bahsettiriyor. Gerek Turizm bakanlığı katkıları gerekse  TRT televizyonunun desteği  ile  Mudurnu Pazar günleri ziyaretçi akınına uğruyor. Gelen ziyaretçilerin en fazla şikayet ettiği  kısım ise  Mudurnu’da  kendilerini firenleyecek  yöresel alışveriş  imkanının olmaması ,bu konuyla ilgili  esnaf arkadaşlarımız günden güne kendilerini geliştirmeye başladılar bile.Bir zamanlar  evlerimizde  kendimiz için sakladığımız Tarhana çorbası ,Kaşıksapı   makarnası,Kızılcık tarhanası,Mudurnu  Balı, el emeği göz nuru   Mudurnu oyaları ve daha neler neler  artık bu ürünleri  Mudurnu’da  çoğu  dükkanda bulmanız mümkün, tabiki  yeni girişimci arkadaşlar  bizim tabirimizle ışığı görünce bu işe biraz daha sarılacak gibi görünüyor.
              Mudurnu’da  gelişen bir başka konu ise  Mudurnu Süreyya ASTARCI Meslek Yüksek Okulu’nun  inşaatının bitirilerek yeni öğretim yılında hizmet vereceğidir.Bu  olay başta beni çok sevindiriyor ,sebebi ise  bir zamanlar kimsenin inanmadığı organizesinin ise Mudurnu Platformu adını verdiğimiz gurubumuzun üstlenerek  Bakan Mehmet Ali ŞAHİN’den  okul yerinin  verilmesiyle  ilgili , yaptığımız çalışma ardından değerli işadamı Süreyya amcanın   bu sahaya yaptığı bu okul sayesinde Mudurnu canlılık kazanacak. Meslek yüksek okulunun  binasının yapılması için  bir zamanlar Ahmet BAŞ abimizin önderliğinde kurulan  Dernek  ilgisizlik yüzünden başarı sağlayamamıştı.
            Ben tüm heyecanımla katıldığım dernek kongresinde fazla ses çıkarmamdan dolayı dernek başkanlığına  oy birliği ile seçildikten sonra  anladım neden bu işlerin  dışarıdan göründüğü gibi  olmadığını. Derneğimizi kuran Ahmet abi rica minnet üye yaptığı kişiler    birkaç kez yaptığımız toplantılara gelmediler ve sonunda Süreyya amca  Okul sözü verince bizde bu işten kurtulmuş olduk. Tabiki o yıllarda ekonomik krizinde etkisi bir hayli fazlaydı. Hayırlısı inşallah bundan sonra Mudurnu’da iyi işler yapılır.
             Bakınız ekonomik açıdan güzel bir gelişme ise Mudurnu’ya yatırım yapan  iki işadamından bahsetmek istiyorum.Mudurnu da meşhur olan gıda olarak Tavuk ve Mudurnu Helvası vardı şimdi ise Mudurnu adını  taş  satışı ilede duyuracak. Mudurnu Babas köyünde çıkan mermerler  işlenerek Amerika’ ya kadar gidiyor.Mudurnu için güzel bir reklam ayrıca orada Mudurnu’dan insanlar çalışıp ekmek parası kazanıyor. İkinci bir yatırımcı ise İstanbul’daki  fazladan makinelerini  Mudurnu’ya getirerek  yaz ayında faaliyete geçecek olan parke fabrikası burada da  Mudurnu’dan insanlar çalışıp para kazanacaklar. Burdan  çıkardığımız sonuç şudur artık Mudurnu’nun Taşı toprağı altın olmuştur. Mudurnu bu gidişte değişik iş kollarıyla adını duyurmaya devam edecek.Haftaya köşe yazımda  biraz Mudurnu dışına çıkarak  hepimizin gördüğü fakat bir türlü anlam veremediğimiz  aksaklıklara  değineceğim.
Saygılarımla
Aydın ÖZPELİT
mudurnu@mudurnu.com
Aydın ÖZPELİT
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2005 Salı 21:05:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?