21
Mayıs
2024
Salı
MUDURNU - BOLU

Çalışıyoruz, memleketimiz kazanıyor

Mudurnu ilçesi tavuğuyla ünlüdür. 1999'larda başlayan ülkedeki ekonomik kriz bizleri, çok etkiledi. Mudurnu’da tek bir iş koluna bağlı olmamızın cezasını çektik.

İlçede nufus hızla azaldı. Kaçışlar hep Bolu'dan tarafaydı. Sorulduğunda çoğu kişi Mudurnu’da eğitim, sağlık ve konuttan yana şikayetçiydi. Bazılarıda "Sırf konut sıkıntısı olduğundan Bolu'ya taşındık" diyorlardı.

Mudurnu belediyesi olarak Toplu Konut İdaresi ile birlikte işbirliği yaparak ilçemizde toplu konut için ilk adımı attık. Bu sorun ortadan kalktıntan sonra sıra geliyor eğitime... Hepimiz biliyoruz, birbirimizi kandırmaya gerek yok. Ülke genelinde eğitimde yaşanılan sıkıntılar malum. Büyük çabalar harcanmasına rağmen eğitimde halen aksaklıklar mevcut. Bundan en fazla zararı da bizim gibi küçük ilçeler görüyor.

Bakınız, Mudurnu'da öğretmen açığı bir türlü kapanmıyor. Sebebi çok basit . Atama alan genç öğretmenlerimiz "Ne olursa olsun bi yerlere yerleşelim, ondan sonra torpille kapağı büyük şehirde biyerlere atarız" düşüncesiyle görev yapıyor.

Mudurnu’dan neredeyse bir otobüs dolusu öğretmen, her gün Bolu’ya gidip geliyor. Sanmayın ki her gün yolculuk yapan bu kişilerin hepsinin Bolu’da evi köyü var onun için katlanıyorlar bu zahmete! Bazı öğretmen arkadaşlara sordum "Mudurnu’dan memnun musunuz "diye? Cevap maalesef oldu. Peki neden maalesef?

Konut sorunu, lojman sorunu... Onlar da kendilerine göre haklılar tabiki. Herkes ister şu anki imkanlardan yararlanabilmeyi. Düşünün artık Türkiye’nin hiçbir yerinde ısınmak için ocakbaşı kullanılıyor mu? Neden? Çünkü şimdi soba var,  kat kaloriferleri var.

Merak etmeyin inşallah yakında hayalinizdeki Mudurnu’yu hep birlikte yaşayacağız. Turizme ayak uydurmaya çalışan Mudurnu'da 2005 yılı içersinde değişik projeler uygulanacak. Bu projelerle Mudurnu adını yurtiçi ve yurtdışında turizm alanındaa duyuracak. Üniversitemiz yeni binalarında tavukçuluk bölümüne ek olarak eğitime başlayacak olan işletmecilik bölümü ise ilçemize biraz daha hareketlilik kazandıracak. Osmanlı kasabası, tarih kokan Mudurnu'dan bu haftalık da bu kadar. Saygılar sunarım.

www.mudurnu.com
e-mail.aydinozpelit@mudurnu.com

Aydın Özpelit - Kenthaber / Mudurnu
Yayın Tarihi : 22 Mart 2005 Salı 08:29:23
Güncelleme :22 Mart 2005 Salı 09:42:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?