21
Mayıs
2024
Salı
MUDURNU - BOLU

Lodos binaların çatısını uçurdu

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde etkili olan lodos nedeniyle aralarında tarihi binanın da bulunduğu çok sayıda yapının çatısı uçtu.

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan lodos nedeniyle tarihi Hasan Kan Hanı'nın çatısı uçtu. Hasan Kan Hanı'nın çatısının yanı sıra bir çok binanın da çatısı uçtu. Mudurnu Belediyesi itfaiye ekipleri uçan çatıların yaralanmaya ve kazalara neden olmaması için birçok çatıda önlem almaya başladı. Uçan çatılar nedeniyle binalarda maddi hasarlar oluştu.

Evlerinin çatısı uçan vatandaşlar, lodosun çok etkili olduğunu ifade ederek ”Böyle etkili bir rüzgar karşısında ne yapacağımızı bilemedik. Evden dışarıya bile çıkmaktan korktuk. Rüzgarın hızının azalmasıyla birlikte uçan çatıların yapılması için çalışma başlatacağız” diye konuştular.

İtfaiye ekipleri ise lodos nedeniyle birçok binanın çatısının uçtuğunu kaydederek, “Tarihi binaların çatılarının uçmaması için gerekli önlemleri aldık. Çatıların kazalara neden olmaması için vatandaşlar uyardık” diye ifade ettiler.



Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Mart 2007 Cuma 10:38:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?