21
Mayıs
2024
Salı
MUDURNU - BOLU

Mudurnu, üniversitelilere proje konusu oldu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yıldız Teknik Üniversitesi  Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri, projelerinde Mudurnu'nun fiziksel, teknik, görsel, sosyo-ekonomik, demografik yapısı, çevresi ve bölgesi içindeki konumu ile ilgili analiz ve değerlerini ele aldı. İlçenin önümüzdeki 25 yılda geçireceği değişime ilişkin bir anket de düzenlendi. Projede, ilçenin estetik kurallara uygun olarak ne tür planla gelişmesi gerektiği ve çevre düzenlemelerine ilişkin yapılması gereken çalışmalara da değinildi. Öğrenciler, hazırladıkları projenin bir örneğini Mudurnu Belediyesi'ne verdi.
                 
Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlileri, bu çalışmayı yapmak için neden Mudurnu'yu tercih ettiklerini şöyle açıkladı:
 
"Mudurnu, konumu itibariyle iki dağ arasında ve dar bir vadide bulunmaktadır. Bu tür yerleşim bölgelerine Türkiye'de çok ender rastlanmaktadır. Araştırmamızı burada yaparak, öğrencilerimizi biraz zorlamak istedik. Mudurnu'yu seçmemizin bir sebebi de, buranın tarih kokan yapıları ve doğal güzellikleriyle turizm potansiyelinin yüksek olması."
Fatih İmir
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2004 Salı 01:11:31
Güncelleme :26 Ekim 2004 Salı 15:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?