21
Mayıs
2024
Salı
MUDURNU - BOLU

Mudurnu bu projeyle can bulacak

Bolu nun -Mudurnu İlçesi Mastaş Gölü ve Yakın Çevresi Rekreasyon Alanı Peyzaj Tasarımı Öğrenci Proje Yarışması  sonuçları belli oldu.  Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezinde, Ödül Töreni ve Kolokyum yapıldı. (Ankara Üniversitesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü) öğrencilerinin birinciliği aldığı  ödül töreninde 1. Ödül Mehmet Karaca,Elif Boyacı,Sevda Başaran,Mustafa Terzioğlu,Tuğba Arslan’a verilirken 2. Ödülü  ise (Karadeniz Teknik Üniversitesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü)  öğrencileri Hasan Aydın,Mehtap Aydın,Selami Yılmaz aldı 3.lük Ödülü ise(Karadeniz Teknik Üniversitesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü) öğrencileri Mine Altuntaş Buket Barsbay Elif Uzunismail Hatice İşler aldılar.

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası,Mudurnu Kaymakamlığı,Mudurnu Belediyesi nin ortaklaşa yürüttüğü Mastaş göleti Rekreasyon Alanı Peyzaj Tasarımı yarışmasında ödül kazanan ve birincilik alan projenin  uygulamasının 2005 yılında Başlanacağını belirten Mudurnu Belediye Başkanı Metin SOYGÜR  birincilik alan projenin  çok güzel hazırlanmış olduğunu belirterek   proje   kendini  bizim ilk görmemizde kabul ettirdi dedi. Başkan Soygür,  projenin sebebinin Mudurnu’da başlayan Turizm hareketine büyük katkı sağlayacağını belirterek  projede Mevcut göletin ve restoran tesisinin korunarak yeni düzenleme önerileriyle ziyaretçilerin hizmetine sunulması,Alanın mevcut değerleri gözetilerek yeni kullanım önerilerinin sunulması, ihtiyaç programına uygun tasarım stratejilerinin geliştirilmesi.
Yarışma alanının Mudurnu ilçesi ve yakınındaki yerleşim birimleriyle bağlantılarını sağlıklı biçimde kurmak, oto, toplutaşım ve yaya sirkülasyonlarına uygun yaklaşımları geliştirmek. Alanın otopark ihtiyacını karşılamak. Önerilen kullanımları bir bütünsellik içerisinde yorumlayarak örnek çözümler geliştirmek. Yakın çevresindeki diğer açık ve yeşil alanlarla işlevsel ve estetik bağlantıları kurmak.
Oluşturulacak mekanlara arazi biçimlendirme, mimari elemanlar ve bitki örtüsü ile işlevlerine uygun bir anlam kazandırmak olduğunu belirtti.

Yarışmaya Jüri olarak Suat Yıldız (Mudurnu Kaymakamı)
Metin Soygür (Mudurnu Belediye Başkanı)Ayşegül Oruçkaptan(TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Başkanı)  katıldı.

Aydın ÖZPELİT
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 11:55:56
Güncelleme :10 Aralık 2004 Cuma 15:05:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?