21
Mayıs
2024
Salı
MUDURNU - BOLU

Mudurnu Festivalle coştu

Meydanda Mudurnu kaymakamlığı Atatürk anıtına çelenk koydu. Saygı duruşu ve istiklal marşının mehter takımı eşliğinde söylenmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapmak üzere ilk olarak Mudurnu belediye başkanı Metin Soygür söz aldı. 

Soygür; Mudurnu Tarihinin çok eskilere dayandığını belirterek Evliya çelebinin Mudurnu notlarını anlattı.Soygür, konuşmasında Mudurnu’da Turizm de canlanmaların yaşandığını belirterek Bakanlığın Mudurnu’ya olumlu yönde desteklerinin olduğunu belirtti. Mudurnu Kaymakamı Ömer Duran ise yaptığı konuşmasında Mudurnu’ya henüz 8 aylık bir süredir kaymakamlık yaptığını belirterek buraların havasının ve insanının çok cana yakın olduğunu belirtti. Festival açılış konuşmasında söz alan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç ise Mudurnu tarihi ile ilgili geniş bir inceleme yapılmasının yerinde olacağını belirterek bu konuda üniversitelerinin üzerine düşen görevi üstleneceğini belirtti. Son olarak Konuşan vali Yardımcısı Hüseyin Doğan ise Mudurnu’ya Devletimiz elinden gelen desteği veriyor dedi. Protokol konuşmaları ardından Mudurnu’lu gençlerden oluşan Mudurnu kıyafetleri defilesi yapıldı. Birbirinden güzel giysileri üzerlerinde taşıyan Mudurnu’lu gençler profesyonel mankenlere adeta taş çıkarttı. Programda Mudurnu’lu ses sanatçısı Mustafa Tenekeci den oluşan Mudurnu Müzik topluluğu yöresel parçaların ağırlık verildiği bir konser verdi. 

Festival nedeniyle Mudurnu merkezinde kurulan Festival çarşısı açılışı yapıldı. Festivalin akşam programında ise Mudurnu Belediye düğün salonunda Mudurnu kına gecesi gösterisi sunuldu. Festival boyunca Festival program sunuculuğunu Muduru’lu emekli öğretmen şair Kamuran Eesen yaptı.
Aydın Özpelit-Kenthaber/Mudurnu
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2006 Salı 09:27:23
Güncelleme :4 Temmuz 2006 Salı 16:56:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?