1
Mayıs
2024
Çarşamba
MUDURNU - BOLU

Mudurnu'da 12 yıldır beklenen okul YİBO yapılmak isteniyor

Yapımına bundan 12 yıl önce başlanan ve şu zamana kadar bitirilemeyen Mudurnu Çok Programlı Lisesi binalarına yibo talip çıktı. Mudurnu'da ilköğretim okulu olarak hiç bir sıkıntı olmazken yapımı bu yıl biten okulları yatılı bölge ilköğretim okulu yapmak isteyen yetkililere cevabı Okul aile birlikleri verdi.

Okul aile birliklerinin başkanları toplanarak, Mudurnu'da ilkokullarda bir sorun olmadığını belirterek ,buranın yapılış amacının Mudurnu Çok Programlı lisesi olduğunu binaların asıl amaçla kullanılması gerektiğini açıkladılar. Mudurnu Çok programlı lisesi açıldığı takdirde senelerdir hiç bir üniversite öğrencisi kazanamayan Mudurnu da bir ışık daha yanmış olacak.

Yeni çıkan 4702 sayılı kanuna göre direkt geçiş imkanı sağlayan yönetmelik gereği Mudurnu'da yapımı süren Süreyya ASTARCI meslek yüksek okulunun bir alt kolu olarak çalışacak binalardaki öğrenciler hiç sıkıntı yaşamadan direkt Üniversiteye geçiş yapabilecekler.Yibo olduğu takdirde sorunlar dahada büyüyerek ilkokul 1 den 8. sınıfa kadar olan öğrencilerin bu okullarda barındırılması hele hele yatılı kalınması sakınca doğuracağa benziyor. Öğrenci velileri bir imza kampanyası başlatarak başta valilik olmak üzere bu imzaları MUDURNU'DA YİBO istemiyoruz sloganıyla Milli Eğitim Bakanlığına kadar ulaştıracaklarını belirttiler.


Aydın ÖZPELİT-MUDURNU (KENTHABER)
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2003 Cuma 00:00:26
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 14:25:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?