21
Mayıs
2024
Salı
MUDURNU - BOLU

Mudurnulu Olmak Bir Ayrıcalıktır...

Mudurnu'lu Olmak Bir Ayrıcalıktır.
Merhaba;1999 yılında başlayan bir internet yolculuğundan size bahsetmek istiyorum. Kısaca kendi hayatımdan bahsedeyim. Ben Bolu İli Mudurnu İlçesinde büyüdüm.

Çocukluğum Mudurnu'da geçti. Çocukluğumda elektronik merakım çok fazlaydı.Bu sebepten evde bayağı bir elektrikli ev aletini bozdum.

Ama yaşım ilerledikçe yaşadığım ilçemle ilgili ne yapabilirim düşüncesi gelişti.Babamın aldığı küçük bir Radyoyu bozup, yaparken birden aklıma Mudurnu'da bir Radyo kurmak geldi. Bu anlattığım olay sene 1982 yıllarında. Yani o zaman Türkiye'de özel Radyolar daha yoktu.

Aradan uzun yıllar geçti.Mudurnu'da yaşayan her 10 gençten 8'i gibi bende Mudurnu Tavukçuluk A.Ş ye paketlemeye girdim. Ve orada bayağı bir çalıştıktan sonra yapılan bir haksızlık sonucu askerliğime bir ay kala işi bıraktım. Ama aklımda, devamlı yükselerek ilçeme hayırlı bir evlat olarak yetişmek vardı.

Askerlik dönüşü bir tesadüf eseri tanıştığım Samsun'lu bir abiyle beraber çalışmaya başladım. Bu çalışma sonucu MUDURNU FM 107.7 Mudurnu'nun ilk özel Radyosu kurulacaktı. Beraber çalıştığım büyüğümle bir gün Adapazarı'na yolumuz düştü. Ben yanımda küçük bir Radyo ile dolaşıyordum. Oralarda yeni yeni kurulan Yerel radyo istasyonlarını ben merakla dinlerken konuyu kendisine açtım. Oda kendisinin Radyo verisi işi yapan bir arkadaşı olduğu o kişininde Adapazarı'nda olduğunu belirtti. Bunun üzerine beni o kişiyle tanıştırdı.

Tüm işlemler yapılıp Mudurnu için Radyomuzu hiç kimsenin desteği olmaksızın zorluklar içersinde kurduk. Radyo Televizyon Üst Kurulu göreve başladığında mecburen Radyomuz yayın hayatına son verdi.Bana o dönemde gerek siyasiler gerekse Mudurnu'lu zenginler yardımcı olmadılar. Çünkü kimsenin Mudurnu ile ilgili bir sorunu yoktu. Radyo olmuş olmamış onlar için önemli değildi. Benim hedefim ise her yerde olurda bizim ilçemizde neden olmasındı. Ama olmadı. Sadece Mudurnu'lu bayanların ortaklaşa hazırladıkları bir kermeste toplanan paralar sadece borçlarımızı ödemeye anca yetti. Buradan o zaman benim yanımda bulunan ablalarıma teşekkür ediyorum.

Sonrasında Mudurnu A.Ş de Uğur ve Oktay Türesin' lerle birlikte basın tanıtım ve yardımcı olarak bir süre çalıştım. Etrafımıza ışık vermek için her geçen gün çaba harcıyordum. Mudurnu Postası isimli bir gazete yayın hayatına başlattık.O Gazetenin de yayın hayatı 1999 depremi ile son buldu. Gelelim esas konumuza depremin ardından Mudurnu'da Fotoğrafçılık yapmak için Demirciler çarşısında dükkan açtım.Diyeceksinizki demirciler çarşısında Fotoğrafçı dükkanının işi ne? evet haklısınız ama durum onu gerektiriyordu. Sağolsun Mudurnu'lu dostlarıma, ben dağın tepesinede Dükkan açsam orada bile bana destek olan insanlarda yok değil ha!

Fotoğrafçı dükkanımı açtıktan sonra 1999'un Aralık ayının 17'sinde düşündümki Mudurnu ilçemi daha fazla nasıl Dünya'ya tanıtabiliriz diye. Çünkü dışarıda katıldığım Fuarlarda, gezerken veya katıldığım toplantılarda devamlı kartvizitimi bıraktığımda devamlı, Mudurnu'nun bir marka olduğunu anlıyordum. İnsanlara Bolu'nun bir ilçesi olduğumuzu bir türlü anlatamamanın bir kırıklığı vardı bende. Bu sebepten dolayı Bilgisayardan anlayan bir arkadaşımla ilk sitemiz olan ve Mudurnu ilçemizin tanıtımını yaptığımız www.mudurnufoto.8m.com adlı internet sitesini açtık. Sonrasında ise Mudurnu Tavukçuluk A.Ş nin ekonomik Kriz sebebiyle ilgilenemediği www.mudurnu.com internet sitesini günlerce takip ettikten sonra ilçeme kazandırdım. Peki benim, bunca emek sarfedipte aldığım internet sitesini kötülük düşünerek acaba hangi vatansever engellemeye çalışabilir ki?

Şunu açıklamadan geçemeyeceğim, isim yapmış www.mudurnu.com sitesini benimle birlikte ne kadar takip eden insanlar vardı, kötü niyetli. Bu işlerle uğraşanlar bilir hiti fazla olan sitelerin sözleşme bitiş tarihlerini kötü niyetli kişiler takip edip bu site üzerinden milyon dolarlar kazanırlar. Peki benim memleketime kazandırdığım ve memleketimin adını tüm dünya'ya duyurarak çaba sarfettiğim bu site siz Mudurnu'lu hemşehrilerim için kötümü oldu.Bakın bana devamlı telefon eden, e-mail atan, fax çeken bir sürü Mudurnu dışında yaşayan yeni dostlarım oldu.

Almanya'dan tutunda Afganistan'a Bangladeş'ten Tutunda Amerika'ya Tekirdağ'dan tutunda, Kars'a kadar Tüm Mudurnu'luların buluşma noktası olduğu kanısındayım.Peki bize bu kötülüğü kim yapmış olabilir? Malesef bu kötülüğü ve çekememezliği yapan yine bir Mudurnu'lu kardeşimiz yapmış görünüyor. Kendisini uyarmama rağmen ilçedeki bir çok kişinin e-mail adreslerini çalan bu hırsız ile ilgili emniyetle paslaşarak gerekli çalışmalara başladım.

Beni üzen bu konuyu siz dostlarımla paylaşarak bu vesile ile kendimi sizlere tanıtmak istedim.Ben bu kardeşimden isterdimki kendisinde olan bu kötü bilgilerini Mudurnu Web Sitesi için iyi yönde kullanabilseydi. Hacker demek ne demek, Hackerler Türkiyenin her yerindeymiş bana ne? Ona bakarsan bende bir hackerim ama ben bilgilerimi memleketim için iyi yönde kullanıyorum.Şartlar ne olursa olsun bu ilçeme ait bu siteler daima siz dostlarımıza iyi mesajlar vererek Mudurnu'dan haberler vererek bir kaynaştırma platformu olacak.

Aydın Özpelit - Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2006 Çarşamba 16:15:42
Güncelleme :26 Şubat 2006 Pazar 15:58:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan ali tonyalı IP: 88.241.2.xxx Tarih : 13.07.2007 14:29:16
Sn Aydın Özpelit.Bu yazınızı epey uzun süre olmuş.Benim şimdi gözüme ilişti.Hayatınızla ilgili sıkıntılarınızı ve yaşadıklarınızı bu satırlara dökmüşsünüz.İlgimi çeken ise size göre olumlı bir çaba içinde sarfettiğiniz emeklerin birileri tarafından yok sayılması yada komploya uğraması yada başarı olarak nitelendirilmemesi bu bir mudurnululuda olsa ne kadar kötü bir şey.Demek oluyor ki yeni jenerasyon birşeylerin altına dinamiti hiç çekinmeden koyabiliyor.Onun içindir ki sizlerle olan yazışmamda benim sözlerimden alınıp Uslu Pat la beni muhatap ettiğinizde ;aslında benim söylemek istediğimi siz 26 ocak 2006 söylemişsiniz.Benim çocukluğumun geçtiği mudurnuda böyle şeyler olmazdı.İnsanlar birbirlerini Uslu Pat gibi bu şekilde kınamazlardı.Bizlerden yaşça büyük olan amcalarımız abilerimiz dedelerimizin bana hitap ettiklerinde bu hitapın altında ezilirdim.Beni onurlandıran bu davranışlarında bile bir asalet vardı.Ama 26 şubat 2006 tarihinde yazdığın yazıdan anlaşılıyor ki sizin jenerasyonunuz bunu taşıyamamış.Dilerim iyi günler mudurnu için yeniden doğar.Birileri mudurnunun altına tekrar dinamit koymaz.Başarılarınızın devamını diler esenlikler sunarım.Mudurnu için aradığınız filmler konusunda iyibir izleyici olduğuma inanıyorum.Serdar gökhan -reha yurdakul-oya aydoganlı 1980 li yıllarda film çevirdiklerini biliyorum ama ismi aklıma gelmedi.Takipçisi olacağım.İyigünler