19
Mayıs
2024
Pazar
SEBEN - BOLU

Seben turizm merkezi olacak

Bolu Valisi Mehmet Ali Türker, kentte turizmin geliştirilmesi amacıyla doğrultusunda yapılan çalışmalar doğrultusunda, Karaçayır’da uluslararası kongre merkezi yapmayı, kaya evleri ile meşhur olan Seben İlçesi’nin de turizm merkezi ilan edilmesi konusunda çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Turizmin geliştirilmesi amacıyla, "Uzun Dönemde Yatırım Stratejisi" kapsamındaki Köroğlu Turizm Merkezi içerisinde bulunan Sarıalan, Kartalkaya ve Köroğlu Gelişim Bölgeleri ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Bolu Valisi Mehmet Ali Türker, termal kaynakları ve kaya evleri ile meşhur olan Seben İlçesi’nin turizm merkezi ilan edilmesi konusunda çalışma yürüttüklerini söyledi.

2004 yılında Aladağlar ve Seben Kesenözü-Pavlu kaplıca yöresinin tarihi ve doğal çevresiyle birlikte turizm merkezi ilan edilmesinin şart olduğunu dile getiren Vali Türker, "Aladağlar bölgesinin Örencik yaylaları da dahil olmak üzere turizm master planının yapılarak, çevre düzeni planı ile birlikte bir an önce turizme açılması gerekiyor. Ankara ve İstanbul gibi iki büyük metropole yakın mesafede bulunan Bolu’nun doğa, kültür ve turizm yönünden zengin özellikleri nedeniyle gerek ulusal, gerekse uluslararası toplantılara hitap edecek düzeyde bir kongre merkezine kavuşturulmasının uygun olacağı düşünülmekte. Bu nedenle, İzzet Baysal Vakfı, yerel yönetim ve hükümetin katkılarıyla, Karaçayır bölgesinde arazisi müsait olan alanda bir uluslararası kongre merkezi yapılmasını düşünüyoruz" dedi.

Sarıalan bölgesinin imara açılmasının sağlanması ile birlikte sadece kış sporları hizmeti veren Kartalkaya Kayak Merkezi’nin, dört mevsim turizm hizmetine açılacağını da ifade eden Türker, Gerede İlçesi’ndeki Arkut Dağı Kayak Sporları Merkezi’nin hayata geçirilmesi için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nce çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Türker ayrıca, Yedigöller’in master planının da hazırlanarak yol probleminin bu yıl içinde çözüleceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2004 Pazar 01:01:06
Güncelleme :4 Temmuz 2006 Salı 17:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa koyuncu IP: 88.241.0.xxx Tarih : 26.07.2006 22:39:54
sebenin geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır ayrıca ormancılıktan gelen gelirler kısıtlıdır turizme açılalım ama merkezde misafir ağırlayacak otel bile yok denecek kadar azdır tarımda alternatif ürünler yetiştirilmeli ve mutlaka yayla evleri problemi kanun değişikliği ile çözülmeli yayla turizmi yerel halkı kapsamalıdır valimizin gayretlerini kutluyorum yaşasın seben göleti projesi